Meiden uit het eerste jaar van de KTS op bezoek bij Jora Vision in Rijnsburg. | Foto: pr.
Meiden uit het eerste jaar van de KTS op bezoek bij Jora Vision in Rijnsburg. | Foto: pr. Foto: pr.

n Meidendag op de KTS met bezoek aan twee bedrijven

Voorhout n De 45 eerstejaars meiden van het Teylingen College KTS brachten op donderdag 12 april een bezoek aan Jora Vision in Rijnsburg en Coverworks in Warmond. Dit bezoek maakt onderdeel uit van de landelijke Girlsday; een initiatief van VHTO voor meisjes van 10 tot 15 jaar met als doel de interesse voor bètawetenschappen, techniek en ICT al op jonge leeftijd te wekken.

Voor deze dag werden de meiden uit leerjaar 1 in 2 groepen verdeeld en bezochten ze in een roulerend schema beide bedrijven. De ene groep begon ‘s morgens bij Jora Vision, om daarna in de middag een bezoek te brengen aan Coverworks. De andere groep meiden deed hetzelfde, maar dan in omgekeerde volgorde. Jora Vision realiseert spectaculaire projecten voor themaparken, dierentuinen, musea, waterparken en overige diverse organisaties binnen de recreatiebranche. De meiden mochten na een presentatie en rondleiding door het bedrijf uit groen schuim een kat, haai, vis of bloem maken. Coverworks is een zeilmakerij in Warmond. De leerlingen mochten ook hier zelf dingen maken en konden kiezen tussen een telefoon tasje, sleutelhanger, prikbord en etui.

Girlsday 2018 wordt georganiseerd door VHTO, landelijk expertisebureau meisjes/vrouwen en bèta/techniek en is mede mogelijk gemaakt door een samenwerking met onder andere TechniekTalent.nu en het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap.