Dure verliespartijen Teylingen en Ter Leede

Sassenheim n Zowel Ter Leede als Teylingen hebben dure punten laten liggen in het afgelopen voetbalweekend.

Ter Leede ging op bezoek bij concurrent SteDoCo. Al na zeven minuten staat de thuisclub op een voorsprong. Twee minuten later trekt Oussama Siali de stand voor de Sassenheimers alweer gelijk. Zijn benutte strafschop betekent de 1-1. In de fase die volgt is Ter Leede de bovenliggende partij en domineert bij vlagen de wedstrijd. Toch komt SteDoCo op voorsprong in de 34ste minuut (2-1).

De tweede helft begint Ter Leede goed, maar na tien minuten scoort SteDoCo opnieuw. De 3-1 komt de ploeg van Henk Wisman niet meer te boven. Door de nederlaag is het gat met koploper Noordwijk vier punten. Voor Ter Leede telt echter vooral de nacompetitie. Daarin willen de Sassenheimers promotie naar de Derde Klasse afdwingen.

Teylingen dacht lange tijd de drie punten in de tas te hebben, maar GDA keerde dat scenario binnen vijf minuten om. Teylingen kwam al in de zesde minuut op 1-0 door een doelpunt van Jaap Zwetsloot. Na de gelijkmaker van GDA was het opnieuw Zwetsloot met de score. Binnen de minuut zette hij zijn ploeg op 2-1. Bij rust was dat ook de voorsprong.

Na de pauze dacht Teylingen de winst binnen te slepen, maar de bevrijdende 3-1 viel niet. GDA hield hoop en werd steeds sterker. Invaller Sammy Koopman zorgde in 85ste minuut voor de gelijkmaker (2-2). En terwijl Teylingen nog dacht aan een punt, knalde een andere invaller, Rayvano van Alphen, de 2-3 binnen in de 89ste minuut.

Teylingen is ondanks het verlies nog steeds in de race voor de periodetitel en deelname aan de nacompetitie. Daarvoor moeten wel in de komende vier duels punten gepakt worden.