Direct na de officiële opening rennen de kinderen de speeltuin in. | Foto: pr./Femke Vink
Direct na de officiële opening rennen de kinderen de speeltuin in. | Foto: pr./Femke Vink Foto: pr./Femke Vink

Speelplaats De Geest geopend: 'We hebben de kinderen gemist'

Warmond n Na anderhalf jaar is het speeltuintje aan De Geestlaan veranderd in de speel- en ontmoetingsplaats De Geest. Een metamorfose dankzij de zes buurtouders, die fondsen wierven om alle extra speeltoestellen en het groen gefinancierd te krijgen. Op zaterdag 14 april was de officiële opening.

Het is iets na twee uur als wethouder Kees van Velzen bij een lang lint staat. Dat mag hij straks doorknippen, samen met alle buurtkinderen. En dat zijn er nogal wat. Ze hebben al kunnen spelen op de nieuwe speelplaats en staan te trappelen om weer verder te mogen. Na het aftellen, en de belofte van de wethouder om extra zijn best te doen voor kunstgras op het voetbalveld, rennen de kinderen weer op de glijbanen, schommels en fietsjes af.

"Het is helemaal uitgekomen wat we ervan gehoopt hadden," straalt Tamara Schoon. "Kinderen spelen, ouderen kunnen met hun rollator bij de bankjes komen. De toon is gezet." Samen met Anja Overgaag, Marlinde Borgeld, Linda Peeters, Hannerieke Dekkers en Nancy Bogers zorgde Schoon door fondsenwerving voor extra financiën. Een project van anderhalf jaar, dat de moeders er naast hun baan en gezinsleven 'even bij deden,' zoals Dekkers dat eerder in haar openingsspeech benoemde. Het speeltuintje kon hierdoor uitgroeien tot een speel- en ontmoetingsplaats.

De metamorfose valt in de smaak bij alle gebruikers. "Echt supergaaf!," zegt Keira (10), die samen met vriendinnetje Lieke in de nieuwe speeltuin is. Ze verheugt zich het meest op het voetbalveld. Daar staan nog hekken omheen omdat het gras nog moet wortelen. Over enkele weken kan er op gevoetbald worden. En ook de andere gebruikers, de ouderen uit de buurt, zijn blij met hun nieuwe ontmoetingsplaats. Vanaf de twee bankjes genieten ze volop. Mevrouw de Vroomen woont in een appartement aan De Geestlaan en heeft de metamorfose stap voor stap gevolgd. "Het was heel sober, maar is nu veel mooier, dankzij al het groen." Ook mevrouw Frees-Lardé is te spreken over het resultaat. "Ze hebben het heel mooi gedaan. Ik geef ze een groot compliment". Meneer Van Werkhoven is blij dat de speeltuin weer open in. "We hebben de kinderen gemist. Ik vond het al die tijd best wel stil."