Gesprek over speelveldje

Voorhout n Er worden door de gemeente gesprekken gevoerd over het speelveldje op de locatie Cluster in Voorhout, zoals over een mogelijke verplaatsing ervan.

Eind vorige jaar is door een omwonende bij de gemeente een handhavingsverzoek ingediend. Deze had uitgezocht dat het veldje volgens het geldende bestemmingsplan niet als speelveldje was aangemerkt en dat de scholen er dus geen gebruik meer van zouden kunnen maken. De raadsfractie van de ChristenUnie stelde over de kwestie vragen aan B&W. De ouders hadden de fractie gevraagd om te bemiddelen. Op voorspraak van de fractie is contact gelegd tussen een aantal ouders en wethouder Kees van Velzen.

In een antwoord op de recente vragen van de ChristenUnie geeft de wethouder aan dat de daar aanwezige scholen is verzocht om tijdelijk geen gebruik te maken van de speelplaats, zolang de procedure loopt om tot een oplossing te komen. Er zijn vervolggesprekken gevoerd met de scholen over een mogelijke verplaatsing van het speelveld. En er heeft verder overleg plaatsgevonden met de indieners van het handhavingsverzoek. B&W stelt een voorstel op en als alle partijen hiermee kunnen instemmen dan zou dit kunnen inhouden dat het handhavingsverzoek wordt opgeschort en de scholen weer gebruik kunnen maken van het speelveld, in afwachting van de definitieve oplossing. (NK)