Inschrijvingsperiode Vrijetijdsfestival verlengd

Teylingen n Welzijn Teylingen organiseert jaarlijks het Vrijetijdsfestival. Het festival, dit jaar op zaterdag 16 juni, biedt verenigingen in Teylingen de kans zich te presenteren aan de inwoners van Teylingen. Inschrijven kan tot en met eind april.

Op 16 juni staan Park Rusthoff en het parkeerterrein naast de bibliotheek in Sassenheim van 11.00 tot 16.00 uur in het teken van het verenigingsleven in Teylingen. Deelname is gratis. Welzijn Teylingen zorgt voor publiciteit en voor kramen waarin de verenigingen zich kunnen promoten. Bij voldoende deelname is er een sportplein met demonstraties en wedstrijdjes.

De inschrijving is verlengd tot eind april. Aanmelden kan via de website van Welzijn Teylingen onder het kopje vrijwilligerswerk, of via de link http://www.welzijnteylingen.nl/aanmelden/vrijetijdsfestival .

Voor informatie, neem contact op met Marian Kofoed via 0252-231805 (alleen op dinsdag en woensdag), of via m.kofoed@welzijnteylingen.nl.


Commissie achter nieuw sociaal team Sassenheim

Sassenheim n De raadscommissie Welzijn schaarde zich achter het voorstel om een sociaal team in april op te richten voor de kern Sassenheim. Eerder is er al met succes een pilot uitgevoerd in Voorhout en Warmond.

Door Nico Kuyt

De commissie verklaarde blij te zijn met de uitbreiding. De bedoeling is dat inwoners de weg naar hulp en ondersteuning weten te vinden en die ook krijgen. Voor 2018 betekent dit een uitgave van 57.795 euro. En per 2019 structureel per jaar een bedrag van 79.088 euro.

Het sociaal team zal vanaf april elke ochtend bereikbaar zijn en er zal op de donderdagavonden geƫxperimenteerd worden met een avondopenstelling als extra dienstverlening voor inwoners. Het sociale team is voor alle hulpvragen bereikbaar in het Gemeentekantoor aan de Wilhelminalaan en heeft een facebookpagina.


Van Velzen nieuwe voorzitter St. Hubertus

Voorhout n Tijdens een buitengewone ledenvergadering in Cheers! is Kees van Velzen op vrijdag 20 april unaniem gekozen voorzitter van Schuttersvereniging St. Hubertus Voorhout.

Kees van Velzen, momenteel nog wethouder, volgt de in januari onverwachts overleden van Leo van der Zon op. Van der Zon was sedert oktober vorig jaar de kersverse voorzitter en had grote plannen met de vereniging. Van Velzen, in 2017 nog Schutterskoning, werd tijdens de korte buitengewone ledenvergadering bij enkele kandidaatstelling unaniem door de leden gekozen. Van Velzen: "Ik bedank de leden voor het in mij gestelde vertrouwen en ga proberen dat waar te maken."

De nieuwe voorzitter wil vooruit en gaat op naar het eeuwfeest in 2020. "Ik ga mijn best doen om de vereniging door wellicht roerige, maar mooie tijden te loodsen."