Piet en Dora van Dorp met de taart met daarop hun trouwfoto. | Foto: Piet van Kampen
Piet en Dora van Dorp met de taart met daarop hun trouwfoto. | Foto: Piet van Kampen Foto: Piet van Kampen

Diamanten bruidspaar nog steeds gek op elkaar

n Echtpaar Van Dorp-Borsboom viert zestig jarig huwelijk

Voorhout n Het was op 19 april gezellig druk in huize Van Dorp in De Agneshove in Voorhout. Veel nazaten waren al vroeg op de koffie bij het diamanten echtpaar. Klaar om 's middags een feest te gaan vieren in Leidschendam. Ouders en grootouders Piet (87) en Dora (85) genoten er met volle teugen van. Vóór hen op de tafel prijkte een prachtige taart met hun trouwfoto erop.

Door Piet van Kampen

Piet werd in Wateringen geboren en echtgenote Dora zag in Wassenaar het levenslicht. Het stel ontmoette elkaar tijdens een dansles en de klik was daar. Uit hun romance kwam het huwelijk voort dat op 19 april 1958 in Wassenaar werd bezegeld toen zij elkaar de ringen omschoven. Het duurt nu al zestig jaar en zij zijn nog steeds zeer gelukkig met elkaar. Het echtpaar werd gezegend met drie zonen en een dochter. Tevens werden zij verrijkt met dertien kleinkinderen en twee achterkleinkinderen.

Arbeidzaam leven

Na de trouwdag woonde het jonge stel aanvankelijk in Den Haag maar verhuisde naar Voorburg waar zij de wasserij over namen van opa Van den Akker. Tot aan zijn pensioen heeft Piet er de kost voor het gezin mee verdiend, waar echtgenote Dora ondanks de opvoeding van de kids ook vaak mee werkte in het bedrijf. "Vooral strijken," grapt de bruid.

Het is een (h)echtpaar dat behalve samen werken ook samen veel genoten heeft van de vele fietstochten die zij in Nederland maakten zoals in Drenthe en Zeeland. "Nederland is zo mooi," vertelt de diamanten bruidegom die zichtbaar geniet als hij er aan terug denkt. De vrouw des huizes knikt instemmend.

Hart op de goede plek

Piet had als hobby foto's van oud-Voorburg verzamelen en Dora verkocht veel spulletjes voor goede doelen op de rommelmarkt. Zij vertelt: 'Ik was ook vrijwilligster in bejaardentehuizen'. Het tekent dat haar hart op de juiste plaats zit.

Twee jaar geleden verhuisde het echtpaar naar Voorhout. 'We wonen hier prachtig, kijk eens wat een uitzicht' glimt Piet. Dora knikt instemmend. Ze zijn het samen weer eens zoals al zo vele lange jaren. Het paar dat zo gek is op elkaar.