Kerkenveiling bij de Bartholomeuskerk

Voorhout n De jaarlijkse kerkenveiling van de Bartholomeuskerk is op vrijdag 11 mei in Cheers! (Herenstraat 106). Deze veiling, in de wandelgangen beter bekend als de Paveivo, is een veiling van allerhande artikelen die ter beschikking zijn gesteld door bedrijven, winkeliers en parochianen. De opbrengst van deze veiling is, ondanks de fusie tot Parochie St. Maarten, nog steeds bestemd voor het financiële reilen en zeilen van de Bartholomeuskerk.

Het aanbod is als vanouds weer enorm: diverse dranken, vleessoorten, autobenodigdheden, helikoptervlucht, Moederdagtaarten, plant­jes, bloemen, luchtjes en dinerbonnen voor verschillende restaurants.

Wijnproeven en klaverjassen

Dit jaar is een nieuw item een wijnproefavond bij Hans Boere thuis verzorgd door zijn dochter. Ook een leuk nieuwe item is het bereiden en opeten van tapas onder leiding van pastor Claassens in de Roef. Ook de bierproefavond van vorig jaar is iets uitgebreider terug op 8 november bij Boerhaave. Deze avond is er ook weer een grote loterij. De hoofd­prijs bestaat uit T.O.V.-bonnen ter waarde van 250 euro. Het Paveivo-di­ner is dit jaar plaats op 26 oktober. De kerstworkshop is op 12 december. Het klaverjassen met (ex-) kapelaan Straathof is op 10 januari 2019.

Catalogus

Vei­lingbe­zoekers die het op prijs stellen om van tevoren een catalogus te ontvangen, kunnen bellen met dhr. M. van den Nouland op 06-53497342. Ook is op ver­schillen­de plaatsen in het dorp een catalogus mee te pakken, onder andere bij Servi­cecentrum Schoonoord, Van Kesteren Groente en Fruit, bakkerij Ammerlaan, bakkerij Oosthout of achterin de kerk.

Geïnteresseerden die geen tijd hebben om naar de veiling te gaan, kunnen bij dhr. van den Nouland een opdracht tot koop plaatsen. Hij zal dan namens hen bieden op verschillende kavels.