Afbeelding
Foto: pr

Aubades

Teylingen n Koningsdag begint met de aubades in de drie dorpen.

In Voorhout is de aubade om 9.45 uur bij het Bestuurscentrum (Raadhuisplein 1). Wethouder Kees van Velzen is daarbij aanwezig.

In Sassenheim is de aubade ook om 9.45 uur, maar dan bij het gemeentekantoor (Wilhelminalaan 25). Burgemeester Carla Breuer en wethouder Bas Brekelmans vertegenwoordigen daar het college.

In Warmond begint de aubade om 10.30 uur en wordt gehouden bij op het plein bij Het Oude Raadhuis (Dorpsstraat 36). Wethouder Arno van Kempen is daarbij aanwezig.


Kindermarkt

Sassenheim n Ook in Sassenheim is op vrijdag 27 april een vrijmarkt waar kinderen hun spullen kunnen verkopen. De markt is van 13.00 tot 17.00 uur in het centrum, op het plein voor de Dorpskerk en in de Hoofdstraat. Deelname kan uitsluitend door vooraf in te schrijven via www.oranjevereniging-sassenheim.nl. Leden van de Oranjevereniging mogen gratis inschrijven, niet leden betalen 2,50 euro.

De plaatsen worden op nummer toegewezen. Op 27 april zullen de lijsten met de plaatsnummers op verschillende plaatsen in de Hoofdstraat worden opgehangen. Plaatsen mogen niet voor 12.30 uur worden bezet


Oranje Havenfestival

Sassenheim n Ook deze Koningsdag kunnen liefhebbers van livemuziek weer terecht op de Oude Haven. Zoals elk jaar organiseren de lokale horeca het Havenfestival. De toegang is gratis.

From Mars to Mercury trapt dit jaar het Havenfestival af van 14.30 tot 15.15 uur. Een fonkelnieuwe band, bestaande uit vier veertigers, die kunnen putten uit een enorme ervaring, soms ook in de muziek. The Howlin' zal als de tweede band het podium bestijgen, van 15.45 tot 16.30 uur. De indrukwekkend mooie stem van Joel Garthe is perfect voor de sound van The Howlin', die soul, blues en indie combineert tot een geheel eigen sound, overgoten met een flinke dosis rauwe verleiding. Avi on Fire, van 17.00 tot 18.00 uur is het soloproject van Bram Wesdorp. Alternatieve pop met een vleugje Foster the People, hier en daar wat MGMT en Foals, maar vooral AVI. Third Half verzorgt van 18.30 tot 19.30 uur de grote finale van het Havenfestival. Deze in Gemert, Noord-Brabant geformeerde Rockband is een live band, met een dijk van een show gevuld met covers van rock 'n roll tot hardrock.