Papier in de schijnwerpers in Galerie de Pomp

Warmond n Ieder jaar weer is er in Galerie de Pomp in Warmond een bijzondere tentoonstelling met als thema: papier. De vele creatieve uitingen laten ook dit jaar weer zien hoeveel mogelijkheden het de kunstenaar biedt. De tentoonstelling is vanaf donderdag 26 april te bezoeken.

De werken van twaalf kunstenaars zijn tot en met 30 mei te zien. Op maandag 21 mei, Tweede Pinksterdag, is de jaarlijkse papiermarkt op het pleintje bij de pomp.

Letty Vreeken (collages papier) is een veelzijdig kunstenaar. Ze maakt beelden en collages.

Judith Zwaan maakt beelden van papier-maché beschilderd met acrylverf. De inspiratie voor haar beelden komt vaak uit de natuur, gecombineerd met invloeden uit verschillende culturen en beeldende kunst, en menselijke emoties.

Bijna al werken van Marijke Erp, groot of klein, zijn opgebouwd uit elementen in geometrische figuren. Voor deze tentoonstelling vormt papier het hoofdmateriaal.

Een collage is een kunstvorm, die gebruikt maakt van beelden en woorden van anderen voor het creëren van een nieuwe compositie. Lisette Hogewoning maakt persoonlijke collages, die opgebouwd zijn uit teksten, foto's en allerlei andere zaken, die te maken hebben met het onderwerp. Op deze manier krijg je een dubbele laag: van veraf zie je een portret en van dichtbij zie je een heel verhaal.

Naast haar lessen beelden vorming maakt Mariska Schomper schilderijen, tekeningen, papier-maché beelden en keramiek. De papier-maché objecten die in de galerie staan zijn gebaseerd op fantasiedieren.

In een verfijnde gelaagdheid geeft Conny Lahnstein de essentie weer van wat zij aan natuurlijke vormen waarneemt.

Silvia ten Kley noemt haar werk 'enig' fijn naaldwerk. Het is een combinatie van grafiek, etsen of linosneden en allerlei soorten naaldwerk. Ze werkt altijd op handgeschept papier.

De werken van Marisca van Velzen zijn het resultaat van een proces in laagopbouw met papier, acrylverf en kleurpotlood. Langzaam krijgt het geheel vorm, zonder dat dit vooraf bepaald is.

Anneke Janszen is beeldend kunstenaar en maakt kleine ingelijste sculpturen van papier, aquarellen op papier, sieraden van papier, monumentale schilderijen van bloemen en planten en portretten.

Anne van 't Wout woont en werkt in Dieren, waar zij zich naast tekenen en schilderen bezighoudt met het vervaardigen van kleine sculpturen die opgebouwd worden uit ijzerdraad en papier.

Anneke van de Velde en Ben Raaphorst werken samen onder de naam Veldhorst. Het duo maakt geometrische reliëfs van papier. Zij (her)gebruiken hiervoor medisch verpakkingsmateriaal.

De expositie in De Pomp (Dorpsstraat 38) is gratis te bezoeken op woensdag, donderdag en vrijdag van 15.00 tot 17.00 uur, op zaterdag vanaf 11.00 uur en op zondag van 13.00 tot 17.00 uur.