Herman Broods Wild Romance in 't Onderdak

Sassenheim n Het achttiende seizoen in theater 't Onderdak (j.P. Gouverneurlaan 40a) begint pas in september, maar op 12 mei komt het nieuwe programmaboekje al uit. Daarin staat ook de eerste voorstelling van het nieuwe seizoen: Herman Broods Wild Romance op vrijdag 7 september. In het eerste deel van de theatervoorstelling verhalen, ondersteund met prachtige authentieke en nooit eerder vertoonde filmbeelden over Hermans jeugd. De verhalen worden afgewisseld met versies van bekende Brood klassiekers, semi-akoestisch vertolkt door enkele bandleden. Na de pauze gaan de stoelen uit de zaal en kan er lekker worden gedanst. De band gaat dan ouderwets los met een repertoire waarin alle grote hits van Herman Brood voorbij komen. Met grote hits zoals 'Saturday Night' en 'Never Be Clever' maar ook het nieuwere werk. Rock 'n Roll die je ouderwets bij de keel grijpt. De vroege kaartenkopers hoeven geen reserveringskosten te betalen en krijgen tien procent korting. Deze aanbieding geldt tot en met vrijdag 11 mei. Kaarten bestellen kan via www.hetonderdak.nl.


Inloop bij Historische Kring

Voorhout n De Historische Kring Voorhout houdt op zaterdag 28 april tussen 10.30 en 12.30 uur een inloop in het kenniscentrum (Bonekruidstraat 13). Sinds half maart is de tentoonstelling 70 jaar Cultuur Verheft in de Foranholtezaal.

Deze expositie is ervoor alle (oud)leden, donateurs en belangstellenden van de in 1947 opgerichte toneelvereniging. De vele foto's, posters, oude uitnodigingen, toneelboekjes, leuke anekdotes en heel veel andere zaken zijn er te bezichtigen.

Rechts in de Oosthoutzaal zijn het, de in de vitrines uitgestalde unieke aanwinsten uit de historie van Voorhout die gezien moeten worden. Bezoekers kunnen volop bladeren door de tientallen fotoboeken met duizenden foto's uit een ver en recent verleden. Bestuursleden zijn aanwezig om bezoekers rond te leiden en vragen te beantwoorden. Het bestuur is nog altijd geïnteresseerd in foto's en voorwerpen uit het historisch verleden van Voorhout. De volgende inloop is op woensdag 9 mei van 14.00 tot 16.00 uur.


The Neon Demon

Sassenheim n Na Drive en Only God Forgives komt de Deense regisseur Nicolas Winding Refn met een nieuw visueel meesterwerk, waarin hij de grenzen van het genre opzoekt. The Neon Demon is een indringend horrorsprookje waarin Jesse (Elle Fanning) als aspirerend model vertrekt naar Los Angeles. Haar droom wordt langzaam een vreselijke nachtmerrie. De film draait op donderdag 3 mei om 20.15 uur in theater 't Onderdak (J.P. Gouverneurlaan 40a). Kaarten kosten 5 euro en zijn verkrijgbaar vanaf 30 minuten voor aanvang in het theater. Toegang vanaf 16 jaar.