Kim Schuurbiers wordt tegengehouden door speelsters van E & O. | Foto: pr.
Kim Schuurbiers wordt tegengehouden door speelsters van E & O. | Foto: pr. Foto: pr.

Foreholte in Emmen te sterk voor E & O

Voorhout n Foreholte heeft tegen E & O belangrijke punten gepakt in de strijd om lijfsbehoud in de eredivisie. In Emmen wonnen de Voorhoutse handbalsters met tien doelpunten verschil.

Ondanks de steun van de meegereisde supporters, waaronder ook Purple United, liet Foreholte het in de beginfase afweten. Ogenschijnlijk inspiratieloos lieten de bezoekers E & O de gang gaan en juist zij hunkerden naar een goed resultaat. Binnen vier minuten was het 5-1 en bij 8-3 na acht minuten vroeg coach Ken van Hasselt een eerste time-out aan. Dat sorteerde effect want de Voorhoutse ploeg wist halverwege de eerste helft terug te komen tot 11-9. Toen was het de beurt aan E & O voor een time-out. Dit team verslikte zich steeds meer in hun tegenstander en moest naar noodoplossingen grijpen met tijdstraffen als gevolg. Hoewel Foreholte nog twee zeven meters wist te missen konden de bezoekers toch nog met een 12-15 voorsprong gaan rusten.

B-junior scoort

Net als in de eerste helft hield keeper Mayra de Boer haar team ook in de tweede helft in de race met onwaarschijnlijke reddingen. De aanvalstrein begon te rijden en na tien minuten in de tweede helft was het 17-24. Hierna sloegen bij E & O de stoppen door. Met name hun coach liet zich gaan en kon vertrekken naar de tribune met een blauwe kaart. Foreholte liet zich hierdoor niet van de wijs brengen en deed haar plicht. Halverwege de tweede helft verving junior Romy Verweij haar sterke collega Mayra de Boer en aanvallend waren de afstandsschoten van Dana van der Vlugt-Vincenten en Marisha van der Geest zeer welkom. Aan de cirkel was het Melanie Zwaan die zich door de defensie van E & O heen vocht. De wedstrijd werd afgesloten door een benutte penalty van B-junior Zoƫ de Ridder. Foreholte won met 25-35.

Handhaving

Op zaterdag 28 april wordt in 't Veld de laatste nacompetitiewedstrijd gespeeld tegen V.Z.V. Foreholte doet er goed aan deze wedstrijd te winnen om mogelijke handhaving in de eredivisie te bewerkstelligen. Lukt dat niet, dan is er vervolgens mogelijk nog een tweestrijd met de periodekampioen uit de eerste divisie.

Topscores Foreholte: Dana vd VLugt-Vincenten (7), Marisha vd Geest en Melanie Zwaan (allebei 6).

Heren 2 en Meisjes A1 kampioen bij VCS

Sassenheim n Het volleybalseizoen zit er weer op en dit jaar heeft Volleybalclub Sassenheim twee kampioenen mogen huldigen: Heren 2 en Meisjes A1.

MA1 (op de foto) haalde de titel op donderdag 19 april binnen. Dat was tot het laatst nog geen uitgemaakte zaak. Concurrent Leython werd twee keer op 2-2 gehouden, zodat de meiden de laatste wedstrijd met 4-0 moesten winnen om de eerste plaats te bemachtigen. PQV Pijl Solutions uit De Lier bood niet veel tegenstand en zo was het kampioenschap al snel een feit.

Topprestatie Heren 2

Heren 2 is al een paar weken kampioen. Onder leiding van trainer/coach Nanke van der Meer heeft dit team dit jaar een topprestatie geleverd. Ruim voor het einde van het seizoen was al duidelijk dat zij niet meer in te halen waren. Op vrijdag 20 april zijn ze na hun laatste wedstrijd gehuldigd.

Andere teams

De eerste teams van VCS hebben bovenstaande resultaten niet kunnen evenaren. Heren 1 sloot het seizoen, na een eindsprint in de laatste wedstrijden, af op een zesde plaats. Dames 1 wist zich helaas niet te handhaven in de promotieklasse. Een tweede plaats was er voor Dames 2 en ook een tweetal miniteams wonnen medailles op het afsluitende toernooi voor volleyballers tot 12 jaar. Nu de zaalcompetitie echt is afgelopen, zijn de voorbereidingen voor het nieuwe zaalseizoen alweer begonnen; daarnaast gaat VCS binnenkort naar buiten om het volleyballen voort zetten op het beachveld achter De Korf.

VCS MA1 viert het kampioenschap. | Foto: pr.