Verbijsterd Foreholte na gelijkspel tegen HVV

Voorhout n Verbijsterd en ontgoocheld keken spelers en volgers van Foreholte elkaar aan. Hoe was het, in wiens naam dan ook, mogelijk dat de wedstrijd in een gelijk spel was geëindigd? Het resultaat was niet alleen frustrerend, een en ander betekende ook dat de Voorhouters een enorme kans op de veilige elfde plaats in de eindrangschikking van de 2e klasse C zomaar hadden laten liggen.

Er zat enorm veel spanning op de wedstrijd. HVV, Foreholte en Laakkwartier (deze middag tegen buurman Teylingen) strijden in deze weken om één veilige plaats en er zijn nog maar een paar wedstrijden te spelen. Dat gegeven leidde in elk geval bij Foreholte in de beginfase tot enorm angstig voetbal en HVV rook dat er wellicht wel iets te halen viel in deze, voor hen, lastige uitwedstrijd. Spits Joppe van der Bruggen gaf de gevaarlijke voorzet die voorlangs en naast verdween.

Lucht

Beide ploegen toonden duidelijk dat ze weliswaar wilden aanvallen, maar dat enig offensief gedrag in elk geval niet moest leiden tot kwetsbaarheid achterin. De wedstrijd zat muurvast en had een enorme behoefte aan een doelpunt. In de 32e minuut was het Foreholte die deze patstelling openbrak. De tweede corner kwam scherp voor het doel en uiteindelijk bij verdediger Oscar Arroyo die bij de tweede paal met een omhaal de bal over HVV-keeper Daniël Voskamp en onder de lat plaatste (1-0). De openingstreffer gaf de thuisclub wat lucht en kort daarna schoot Sten Admiraal via de vingertoppen van Voskamp tegen de onderkant van de lat, waarbij de bal weer naar voren en uit het doel caramboleerde.

Doelpunt Nolles

In de rust wisselde HVV maximaal en Foreholte bracht Casper Brabander voor Lucas Wiering. Brabander, gesterkt door zijn mooie doelpunt een week eerder tegen TAC'90, waagde opnieuw een poging, maar nu kon keeper Voskamp ternauwernood redding brengen. Even later maaide Pim Spreeuw over de bal heen na een goede voorzet van Jelle Geerlings. HVV was in deze fase nauwelijks gevaarlijk en het wachten was op het volgende Voorhoutse doelpunt. Dat kwam op het moment dat de stadionklok de zeventig minuten aantikte. Spits Wouter Nolles werkte na een voorzet vanaf de linkerkant de bal bij de tweede paal binnen (2-0). De supporters gingen er eens goed voor zitten. Probleemloos en zonder verdere spanning leek de wedstrijd naar een goed einde te kabbelen. Driehonderd meter verderop ging Teylingen van concurrent Laakkwartier winnen.

Moed der wanhoop

Totaal onverwacht kwam HVV terug in de wedstrijd. De leep genomen vrije trap van Stefan Roos eindigde in het niet al te volle strafschopgebied van de Voorhouters en werd van dichtbij ingeschoten door de jonge Chris Bello (2-1). Nog was er niks aan de hand geweest als Wouter Nolles zijn tweede doelpunt had gemaakt door een mooie voorzet gewoon binnen te tikken, maar toen dat niet gebeurde gingen de HVV'ers met de moed der wanhoop richting het doel van Matthijs Guijt.

Gelijkmaker

Alles gooiden de Hagenaars in de strijd en de Voorhouters kregen in de counter verschillende mogelijkheden. Diep in blessuretijd kreeg HVV een laatste mogelijkheid. Opnieuw Stefan Roos mocht vanaf de rechterkant de vrije trap inbrengen. Keeper Voskamp was mee in het strafschopgebied, leek de bal te kunnen inschieten, maar Foreholte kon uitverdedigen waarna Roos opnieuw de bal terug mocht brengen. Terwijl de Voorhouters toekeken ging spits Joppe van der Bruggen wel de lucht in en zijn kopbal betekende de in meerdere opzichten bikkelharde gelijkmaker (2-2).

Even nog liet de goed leidende scheidsrechter Van Hees de wedstrijd hervatten, maar daarna lag Foreholte verslagen op het veld en vertrok HVV vol ongeloof, maar met hernieuwde hoop richting de kleedkamer.