Rosalie, Jasper, Roos, Tijn, Lars, Jayden, Lynn, Justin, Nick, Tim, Daan en Chiel. | Foto: pr.
Rosalie, Jasper, Roos, Tijn, Lars, Jayden, Lynn, Justin, Nick, Tim, Daan en Chiel. | Foto: pr. Foto: pr.

Ook groep 6 van de Springplank kampioen schoolvoetbal

Sassenheim n In navolging van het succes van groep 8, is ook groep 6 van de Springplank schoolvoetbalkampioen geworden.

Vooraf waren de verwachtingen al erg hooggespannen en ook het enthousiasme was enorm. Maar liefst twaalf jongens en meisjes uit groep 6 stonden te trappelen om voor de allereerste keer mee te mogen den aan het schoolvoetbal. Al weken van tevoren waren ze met deze ene dag bezig. Zo verzekerden ze elkaar ervan dat niet het plezier voorop stond, maar dat ze persé aan het einde van het toernooi met (zoals ze het zelf omschreven) het glimmende ding in hun handen wilden staan. Spandoeken werden gemaakt (en vergeten mee te nemen) en de yell werd geoefend.

Poule

En toen was eindelijk de dag daar. Zo scherp als een mes verschenen ze aan de start. Dit resulteerde binnen twee minuten al direct in de 1-0. Ook hierna bleef de Springplank zeer geconcentreerd voetballen en gaf niks weg. De eerste wedstrijd werd met 4-1 gewonnen van de Tweemaster. Vervolgens werden ook de andere drie poulewedstrijden overtuigend gewonnen van: de Lisbloem (5-0), Emmaus (4-0) en de Josephschool (5-0). De resulteerde in een eerste plaats in de poule.

Finale

In de kwartfinale kwamen ze een geduchte tegenstander tegen. Tegen Het Bolwerk trok de Springplank wederom aan het langste eind (2-1). Vervolgens werd er in de halve finale knap gewonnen van de Andreasschool (4-0) en stonden ze in de finale. Nu was opnieuw de Andreasschool de tegenstander, maar uiteraard een ander team. De Springplank was echt gebrand op de overwinning en dit was wederom terug te zien in het spel. Ondanks de goed keepende Thymen (zoon van hun eigen juf Nicolette) op doel bij de Andreasschool, won de Springplank de finale met 4-0. Het team team doet op 16 mei mee aan de regionale kampioenschappen.


STV gaat van oud naar nieuw

Sassenheim n De Sassenheimse Tennis Vereniging verhuist begin juni van de Parklaan naar sportpark De Roodemolen. Momenteel wordt daar hard gewerkt aan een tenniscomplex dat zal voldoen aan de modernste eisen.

De Sassenheimse Tennis Vereniging werd opgericht in januari 1950, midden tussen de bestaande sportverenigingen Ter Leede, Teylingen en TOP. Op initiatief van Dick de Rijke werden er door de gemeente vier tennisbanen aangelegd, waar de pas opgerichte tennisvereniging op twee banen mocht spelen. Op de andere twee speelde de toen eveneens opgerichte RK tennisvereniging Teylingen. De competitie werd alleen met gemengde teams gespeeld op zaterdag en zondag en beide verenigingen startten ieder met ongeveer 35 leden.

Pastoor overtuigen

In 1962 wist Renee van Elburg de Sassenheimse gemeenschap, maar in het bijzonder de pastoor, ervan te overtuigen dat twee tennisverenigingen te veel van het goede was. Er kwam een fusie tot stand waarbij Teylingen opging in STV. De club kreeg tevens haar eerste jeugdleden. Begin jaren '80 werd tennis in steeds bredere kring beoefend. De speeltijden in de zomer konden worden verlengd door het aanleggen van kunstlicht naast de banen en in de winter werd steeds meer gebruik gemaakt van diverse overdekte banen in de omgeving. Eind jaren '80 telde de vereniging zo'n 700 leden. Een negende baan was nodig en de verlichting werd verder uitgebreid.

Nieuwbouw

Eind vorige eeuw werden de omliggende sportverenigingen verplaatst om ruimte te maken voor woningbouw. Elk van de clubs kreeg een nieuwe accommodatie. De voetbalclubs verhuisden naar het nieuwe complex De Roodemolen. Het ledenaantal van de tennisvereniging bleef groeien en de Sassenheimse Tennis Vereniging groeide uit haar jasje. Verlichting voor baan 9 plus een tiende tennisbaan was gewenst. Door de komst van de woningen in de directe omgeving van STV kon er echter niet worden uitgebreid.

In 2006 werd duidelijk dat de gemeente tevens plannen had om woningen te bouwen op de locatie van STV. De discussie over verplaatsing van het tennispark heeft vele jaren geduurd en uiteindelijk is locatie De Roodemolen als beste optie uit het overleg gekomen. Hier kan de Sassenheimse Tennis Vereniging verder bouwen aan haar toekomst.

Uit de oude doos: STV-leden op de gravelbaan aan de Parklaan. | Foto: pr.