Chantal Slegtenhorst in de aanval voor Foreholte. Ze scoorde vier keer. | Foto: pr. Foto: pr.

Foreholte door verlies nog niet zeker van eredivisie

Voorhout n Foreholte had zichzelf een goede dienst kunnen bewijzen door de uitwedstrijd tegen V.Z.V. te winnen. De 31 Voorhoutse doelpunten bleken niet genoeg. De opponent uit 't Veld scoorde maar liefst 39 keer. Om hun plaats in de eredivisie te behouden, moet de handbalsters van Foreholte op zondag 6 mei in Breezand van eerste divisie periodekampioen Z.A.P. winnen. Op zaterdag 12 mei is de return in sporthal de Tulp in Voorhout.

In een bomvolle sporthal in het Noord-Hollandse 't Veld kon Foreholte alleen de eerste vijf minuten mee met V.Z.V. In de reguliere competitie werd nog twee keer gewonnen, maar door de terugkomst van speelsters liep het bij V.Z.V. steeds beter. Ook Foreholte kreeg er mee te maken. Het fysiek sterke team legde Foreholte hun wil op. Ze beschikken ook over behoorlijke snelheid en bij balverlies wordt in een hoog tempo de aanval overgenomen. Foreholte trapte ook geregeld in de schijnbewegingen van V.Z.V., waardoor zij vrij aan de cirkel kwamen en de Voorhoutse keepsters weinig kans hadden. Bij rust hing Foreholte nog aan het elastiek: 20-15.

In de tweede helft was er eigenlijk hetzelfde beeld. Foreholte had wel geregeld de pech dat V.Z.V-ballen via de verdediging of de paal in het doel belandden. Toch wist V.Z.V. het tegenstribbelende Foreholte op afstand te houden. Halverwege de tweede helft wist V.Z.V. de voorsprong op tien doelpunten te zetten (33-23). Foreholte vocht en scoorde het laatste gedeelte van de wedstrijd weer goed met de tegenstander mee. Het spel werd er echter niet beter op en pijnlijk moest Foreholte toegeven dit keer de mindere te zijn.

Door de 39-31 handhaaft V.Z.V zich in de eredivisie. Foreholte moet op zondag 6 mei en zaterdag 12 mei in een tweeluik tegen Z.A.P. winnen voor nog een seizoen eredivisie.