Game-night met No Worries

Voorhout n Het jongerenwerk van Welzijnskwartier organiseert op zaterdag 12 mei van 20.00 tot 22.30 uur weer een No Worries, met als thema game-night. Er zijn geen games, maar ouderwetse bordspellen. Ook kan er kahoot gespeeld worden. De entree is drie euro (inclusief twee consumpties). No Worries is een activiteit voor LVG jongeren van 14 tot 18 jaar en wordt gehouden in Ex-Voto (Jacoba van Beierenweg 118b).


Maria Maand

Sassenheim n In de maand mei staat Maria centraal. Op de donderdag 3, 10, 24 en 31 mei is er om 19.00 uur een viering in de Mariakapel in de Pancratiuskerk (Hoofdstraat 188). Deze vieringen zijn bedoeld om weer eens stil te staan bij Maria en worden voorgegaan door de gebedsleider.


Oecumenische Taizéviering

Sassenheim n In de Dorpskerk (Hoofdstraat) is op zondag 6 mei een oecumenische Taizéviering. De viering begint om 19.00 uur. Voorganger is ds. T. Moll en het Oecumenisch Kleinkoor Sassenheim verleent de medewerking. De Taizédienst voegt iets toe aan de gebruikelijke zondagse kerkdiensten met de specifieke Taizézang. De stilte krijgt in deze gebedsdienst een belangrijke plaats. Een stilte die rust en ruimte geeft voor inkeer en gebed. Even een stil moment om bewust te leven in deze vaak zo hectische tijd. Daarbij is er gelegenheid een kaarsje te ontsteken voor een situatie in de wereld of iemand die in gedachte is.


Maartje & Kine met Vibrato

Sassenheim n Ontwapenend en charmant, muzikaal en origineel, jong en ambitieus, lief en vilein, messcherp en grappig, energiek en indringend, blond en rood, Nederlands en Noors. Dat zijn Maartje en Kine. Op zaterdag 26 mei treden ze om 20.15 uur op Theater 't Onderdak (J.P. Gouverneurlaan 40a).

Met één been in de actualiteit en het andere in de klassieke muziek bevragen Maartje & Kine de waan van de dag: opmerkelijke gedachtes en eigenzinnige observaties omgezet naar verfrissende muzikale comedy. Kaarten à 15 euro zijn verkrijgbaar via www.hetonderdak.nl, info@hetonderdak.nl of telefonisch (0252-225874) op werkdagen van 10.00 tot 11.00 uur.