Het G-team heeft plek voor nieuwe leden. | Foto: pr.
Het G-team heeft plek voor nieuwe leden. | Foto: pr. Foto: pr.

'Kijkje in de keuken' bij het G-Jeugdteam van Foreholte

Voorhout n Voetbalvereniging Foreholte heeft een hele grote jeugdafdeling waar bijna 800 kinderen voetballen. Wat nog niet iedereen weet is dat we sinds 2016 ook een G-Jeugdteam hebben. Op donderdag 10 mei kunnen kinderen een kijkje nemen bij dit team tijdens een speciale training op Sportpark de Elsgeest (Sportlaan 16).

Het G-Jeugdteam bestaat uit kinderen tussen 7 en 14 jaar met een verstandelijke beperking en zij komen iedere maandagavond met veel plezier trainen. En deze kinderen komen niet alleen uit Voorhout maar uit de hele regio. Er is plek voor meer kinderen in het G-jeugdteam. Op donderdag 10 mei, Hemelvaartsdag, is het mogelijk een "Kijkje in de Keuken" te nemen. Onder bezielende leiding van trainers Ewout Onderwater en Justin Compier maken de kinderen kennis met het voetbal. De coördinator van het G-Jeugdteam is natuurlijk ook aanwezig om ouders te informeren. Aansluitend is de familiedag van Foreholte. Aanmelden kan bij coördinator G-jeugdteam, Jolanda Volkerijk, via 06-23361519 of stuur een berichtje naar volkerijk.jolanda@gmail.com.


Lucky's Bowling geopend

Warmond n Waar de meeste bowlingbanen een ietwat gedateerde uitstraling, dito inrichting en een betrekkelijk eenvoudige menukaart hebben, vaart Lucky's Bowling (Veerpolder 14) een geheel eigen koers. De eerste designbowlingbaan van West-Europa ligt in Warmond en werd vorige week geopend.

Er is gekozen voor een hoogwaardige uitstraling, zo laat Eric Bosma, directeur van Lucky's Bowling, weten. Zo oogt de baan ruimtelijk door unieke hoge houten plafonds. 3D-ontwerper Alexander de Bruin heeft de locatie ingericht met comfortabele Chesterfields en meubilair van onder meer Dutchbone en Zuiver. De combinatie van houten materialen, metaal, zacht velours en details als oude Leidse stadslampen zorgen voor een huiselijke sfeer. Het dak van Lucky's Bowling is voorzien van zonnepanelen, waardoor het pand zoveel mogelijk op groene stroom opereert. Deze stroom wordt onder meer gebruikt voor de videowand van ruim 35 meter breed en 8,5 meter hoog, met beelden van de Skyline van Manhattan en de Golden Gate Bridge van San Francisco. Gebowld wordt er op de Rolls Royce onder de bowlingbanen, geleverd door Brunswick, een eeuwenoud (1845) bedrijf dat volgens profs de beste in zijn soort is. De twintig pro lane-banen bieden de mogelijkheid voor grote internationale toernooien, waarvoor al de nodige verzoeken binnen zijn.

In Lucky's Bowling kan er gedeeltelijk achter glas worden gegeten, zodat er in alle rust kan worden genoten van de gerechten, met zicht op de bowlingbanen. De menukaart van het bijbehorende restaurant is samengesteld door Thijs Geerlings, die een verleden heeft als kok bij Gordon Ramsay. De bowlingmachines zijn omkist met een speciale geluidsabsoberende laag, waardoor het geluid in de zaal sterk wordt gereduceerd en een normaal gesprek mogelijk is. Voor kinderen is een speciale binnenspeeltuin aangelegd. Zo kunnen de kinderen hun eigen gang gaan terwijl de volwassenen bowlen of eten. Deze aandacht voor ontwerp, kwaliteit en details beïnvloedt niet de prijzen die Lucky's Bowling hanteert: zowel huur als horeca zijn niet duurder dan de reguliere bowlingbanen.

Afbeelding