Pastoraal Café met Owel Benedictijnse spiritualiteit

Sassenheim n Het eerstvolgende Pastoraal Café is op woensdag 2 mei van 19.30 tot 21.30 in de pastorie van de Pancratiuskerk (Hoofdstraat 188). Pastor Peter Owel heeft dit keer als thema gekozen voor: 'als het kwaad goede mensen treft'.

Goed en kwaad zijn twee ervaringen waar iedereen in het leven mee te maken krijgt. Maar, waarom treft het kwaad met regelmaat onschuldige mensen, die juist het goede voor hebben? Waarom wordt het kwade niet voorkomen als God alles kan?

Aan de hand van de persoon van Job uit het gelijknamige boek van de Bijbel gaat hij op zoek naar een mogelijk antwoord. Is er dan toch hoop dat situaties ten goede kunnen veranderen? Bestaat er dan iets als gerechtigheid? De toegang tot het Pastoraal Café is gratis.

Warmond n In 't Zenit, achter de Protestantse Kerk (Herenweg 82) is op woensdag 8 mei om 20.00 uur een bijeenkomst over de Benedictijnse spiritualiteit.

De afgelopen jaren neemt de belangstelling in bedrijfsleven en management voor Benedictijnse spiritualiteit toe. Maar waar hebben we het dan over? Wie was Benedictus en hoe zit het met zijn Regel, de basistekst die aan deze vorm van spiritualiteit ten grondslag ligt? Deze tekst komt tijdens deze avond aan de orde, evenals de vraag waarom deze tekst op dit moment zo populair is.

Ds. H.G.T. van Welie-Kaai geeft een nadere toelichting op dit onderwerp. Ook gaat ze in op de vraag wat kerken met deze tekst zouden kunnen. De toegang bedraagt 3 euro.