Klacht over woningnood ouderen in Warmond

Warmond n Een inwoner van de kern Warmond heeft aan de gemeenteraad een brandbrief gestuurd over het ook als iets ouderen kunnen blijven wonen in het dorp.

Teylingers moeten oud kunnen worden in hun eigen dorp, zo vindt de briefschrijver. Met name voor hen die over een eigen woning beschikken en verder een middeninkomen hebben is het moeilijk. Deze groep kan geen appartementen huren wanneer het hebben van een huis en tuin gezien hun leeftijd en omstandigheden te bezwaarlijk wordt. Voor sociale woningen komt men niet in aanmerking. Tevens zijn de aanleunwoningen in Warmond verdwenen.

De schrijver van de brandbrief hoopt dat de gemeenteraad door bemiddeling hier nog iets kan bereiken, wellicht via het verlenen van bouwvergunningen in het gebied Herenweg-v.Duvenvoordestraat-v.Leydenstraat.

De brandbrief is als ingekomen stuk opgenomen op de agenda van de raadscommissie Ruimte van 15 mei. (NK)


Ruim halve ton voor verplaatsing speelplek

Voorhout n De procedure is gestart om te komen tot een vergunning voor de verplaatsing van het openbare speelveld tegenover de basisschool De Achtbaan in het Cluster in Voorhout.

Omwonenden hebben enige tijd geleden een verzoek om handhaving gevraagd. Deze bewoners grenzen met hun achtertuin aan dit speelveldje en ervaren hierdoor (geluid)hinder. De gemeente is vervolgens in overleg met de bewoners en de basisscholen De Achtbaan en De Regenboog tot een oplossing gekomen. Door het speelveldje te verplaatsen richting de basisscholen verbetert de situatie voor de bewoners. In een convenant zijn nadere afspraken opgenomen tussen de gemeente en de bewoners over het wijzigen van de locatie. De bewoners schorten hun handhavingsverzoek op en kunnen zich erin vinden dat de scholen en de buitenschoolse opvang (BSO) in de tussenliggende periode het speelveldje op de bestaande locatie blijven gebruiken totdat het speelveld is verplaatst naar de nieuwe plek. De verplaatsing gaat ongeveer 65.000 euro kosten. (NK)


Bouwverkeer randweg niet door Voorhout

Voorhout n Het bouwverkeer van en naar het aanleggen van het resterende deel van de Noordelijke Randweg Voorhout en de tunnel onder het spoor wordt buiten de kern Voorhout om heen geleid, zo blijkt uit een schrijven van B&W.

De wagens gaan rijden via de Bollendreef aan de oostzijde van het spoor en via de provinciale weg N444 en een tijdelijke brug over de trekvaart aan de westzijde van het spoor. De bouwroutes via de Spoorlaan, Schoonoord en de Boekenburglaan en andere woonstraten in Voorhout worden vermeden. De afgegraven grond wordt gestort op de aanpalende graslanden en dat levert een besparing op van enkele honderden vrachtwagenbewegingen voor de afvoer ervan. (NK)