Woningen op plek schuur Kastanjelaan

Sassenheim n B&W werkt in principe mee aan de mogelijkheid voor de bouw van maximaal vijf woningen op het perceel Kastanjelaan 13-14-14A in het centrum van Sassenheim.

Het plan is om op het perceel van de bollenschuur drie aaneengeschakelde woningen en twee gestapelde woningen te realiseren. De procedure start nu voor het wijzigen van de bedrijfsbestemming naar een woonbestemming in het bestemmingsplan om de bouw mogelijk te maken. De goot- en bouwhoogte mogen ten hoogste respectievelijk 6,5 en 10 meter bedragen. Het parkeren moet volledig binnen het gebied worden opgelost.

Monument

De bollenschuur is een gemeentelijk monument, maar de Monumentencommissie heeft onder voorwaarden met het plan ingestemd. (NK)


Aanpak verwarde personen verscherpt

Teylingen n De gemeente moet van het Rijk voor 1 oktober 2018 een sluitende aanpak ontwikkeld hebben voor personen met verward gedrag. Recent zijn er twee voorbeelden in Teylingen geweest van personen met verward gedrag die een gevaar voor zichzelf of een ander konden opleveren.

Het aantal personen met een verward gedrag neemt toe. Om het aantal incidenten terug te dringen en mogelijk te voorkomen zet de gemeente en de betrokken instanties in op een verbeterde aanpak en het voorkomen ervan. De twee recente personen in Teylingen zijn samen met de inzet van de ketenpartners niet tot een incident uitgemond.

Preventie

Om voor 1 oktober een sluitende aanpak ontwikkeld te hebben heeft het Rijk een landelijk 'Aanjaagteam Verwarde Personen' aangesteld die heeft uitgezocht wat werkt, wat gemeenten nodig hebben en welke aanpassingen er nodig zijn. Voor die uitwerking is in de regio een projectorganisatie opgetuigd. Hiermee is geregeld dat de politie en andere signalerende organisaties de verwarde personen op een snelle en passende manier kunnen doorgeleiden naar de juiste zorg. Wel wordt vooral de nadruk verlegd naar preventie en voorkoming in plaats van op de beheersing van acute situaties. (NK)