Steiger aan de Hofleede mist vergunning

Warmond n De steiger aan de Hofleede is er zonder vergunning neergezet. Inmiddels is een aanvraag voor een vergunning alsnog ingediend.

Door Nico Kuyt

Een inwoner van de gemeente heeft op 25 februari per e-mail contact gezocht met de gemeenteraad over de steiger. Hij gaf aan dat bij het plan Fort Marina momenteel de steigers worden vervangen of verplaatst, maar op de hoek Leede/ Hofleede is de steiger volgens de melder veel te ver doorgetrokken waardoor de ingang aanzienlijk is versmald. Dit geeft een slecht zicht aan beide kanten al men komt aanvaren en het passeren van de boten op die hoek gaat lastig worden. De inwoner vreest dat dit tot gevaarlijke situaties gaat leiden. Naar aanleiding van zijn schrijven heeft raadslid Maarten van Welie (CDA) hierover mondelinge vragen aan B&W gesteld.

Illegaal

Nu blijkt dat de nieuw gerealiseerde steiger zonder de daartoe vereiste omgevingsvergunning is gebouwd. Dit is in strijd met de wet. Inmiddels is een omgevingsvergunning aangevraagd en die is door de gemeente in behandeling genomen. Voor 28 mei moet een besluit door B&W worden genomen op de aanvraag, maar de gemeente heeft nog de mogelijkheid de beslistermijn met zes weken te verlengen. Op dit moment wordt aan diverse partijen advies over de steiger gevraagd, waaronder de commissie Welstand en Rijkswaterstaat, en ziet het er vooralsnog naar uit dat de gemeente gebruik zal moeten maken van de mogelijkheid de termijn te verlengen. Het is dus nog duidelijke of de steiger wel vergund wordt of niet.