Luchtkussen Festival

Voorhout n De dertiende editie van het Luchtkussen Festival in de Herenstraat is op zondag 3 juni van 13.00 tot 17.30 uur. Zo'n dertig luchtkussens staan opgesteld in de Herenstraat, op het kerkplein en op het parkeerterrein bij de oude Plus.

Diverse verenigingen verlenen hun medewerking aan het evenement. Ook meehelpen? Mail dan naar info@luchtkussenfestival.nl.

De entree is gratis, maar om op de springkussens te mogen, betalen ouders 5 euro voor een middag onbeperkt springplezier hun kind. Ook dit keer worden er weer goede doelen gesteund: Harmonie St. Cecilia (bestaat in 2019 honderd jaar) en kinderboerderij de Klaprooshof.

De Herenstraat is op 3 juni van 8.00 tot 20.00 uur afgesloten voor al het verkeer.


'Opstaan uit verdriet'

Voorhout n Trainer en coach Karin Wiebenga start op maandag 14 mei met de driedelige workshop over over hoe je verdriet kunt verwerken. Karin is een ervaren trainer & coach die zelf alle gevolgen van een groot verlies heeft meegemaakt. Na een positief verwerkingsproces wil ze graag anderen helpen met het ontdekken van hun eigen krachtbron. In deze workshop leert zij hoe om te gaan met al het lijden, terwijl iedereen gewoon doorgaat. Wat daarbij helpt en wat niet. Met als doel om in balans te komen met het leven zoals het is. Inschrijven kan via www.palliam.nl De bijeenkomsten zijn op 14 mei, 28 mei en 11 juni van 19.30 tot 21.30 uur in De Roef (Herenstraat 47). Deelname kost 45 euro. De opbrengst gaat naar Palliam.


Perfetti Sconosciuti

Sassenheim n Het Onderdak (J.P. Gouverneurlaan 40a) sluit het filmseizoen af met de Italiaanse filmhit Perfetti Sconosciuti. Zeven oude vrienden komen samen voor een etentje. Ze besluiten ieder tekst bericht, e-mail en telefoontje dat ze ontvangen met elkaar te delen. Dit ontsluiert een hoop geheimen, wat hun onderlinge relatie aan het wankelen brengt. De film begint om 20.15 uur. Kaarten à 5 euro zijn verkrijgbaar vanaf 30 minuten voor aanvang in het theater.


Volleyballen

Sassenheim n Nu de competitie is afgelopen, maken de teams van volleybalclub Sassenheim zich op voor de zomerstop vanaf juni. De vereniging kijkt terug op een sportief seizoen met veel gezelligheid, onder andere de viering van het 40-jarig jubileum. Vanaf eind augustus starten de trainingen weer voor een nieuw seizoen, met bij de volwassenen vijf damesteams, vijf herenteams en twee recreantenteams. Tot eind mei is het mogelijk om mee te trainen. Meer informatie via tc@volleybalclubsassenheim.nl.