'Rolstoelhandbal is een echte teamsport,' zegt Beerent Vos, organisator van de clinic.| Foto: pr.
'Rolstoelhandbal is een echte teamsport,' zegt Beerent Vos, organisator van de clinic.| Foto: pr. Foto:

'Plezier overbrengen met clinic rolstoelhandbal'

Voorhout n Beerent Vos studereert ergotherapie en is daarnaast fanatiek handballer bij Foreholte. Vanuit dat enthousiasme wil hij mensen met een beperking ook het plezier in handbal laten ervaren. Daarom is er op zaterdag 12 mei van van 10.00 tot 12.00 uur een gratis clinic rolstoelhandbal in sporthal de Tulp (Jacoba van Beierenweg 118a).

Voor wie is de clinic?

Beerent Vos is enthousiast over de clinic, die hij samen met zijn mede-student en -handballer Damon, en vrijwilligers Govert en Daniëlle organiseert. Eerder gaven ze al een clinic voor iedereen en daar kwamen enthousiaste reacties op. Een tweede clinic is een logisch vervolg, dit keer wel alleen voor mensen met een fysieke beperking.

Rolstoelhandbal is nog onbekend in Nederland en is een sport in ontwikkeling. Vos is in ieder geval enthousiast over handbal als rolstoelsport. "Rolstoelhandbal is een hele vlotte sport, er zit veel tempo in, fysiek contact is aanwezig, het vergt teamspel en samenwerking voor een optimaal resultaat. Iedere training of wedstrijd is weer anders. Daarnaast is rolstoelhandbal een echte teamsport. Het is ook heel goed voor sociale interactie tijdens de training, maar ook daarna. Mensen de mogelijkheid geven om weer lekker te sporten maar ook sociaal bezig te zijn, dat is het mooiste dat er is."

Aanmelden

Iedereen die 16 jaar of ouder is en graag wil kennismaken met rolstoelhandbal is van harte welkom bij de clinic. Er zijn voldoende sportrolstoelen aanwezig om het eens uit te proberen. Aanmelden kan door een mail te sturen naar rolstoelhandbalteam@hvforeholte.nl. Via dit mailadres kunnen ook vragen worden gesteld.

Lees het hele interview op www.deteylinger.nl.


Hoge onderscheiding voor scheidsrechter Peter

Sassenheim n Na een 50-jarige carrière als KNVB-scheidsrechter heeft Peter van der Heiden op dinsdag 24 april bij Ter Leede uit handen van KNVB ambassadeur Floris Thoolen een gouden speld ontvangen. Dit is de hoogste KNVB onderscheiding.

Behalve voor de KNVB heeft Van der Heiden als vrijwilliger ook veel voor Ter Leede betekend. Hij is jarenlang scheidsrechterscoördinator, consul en lid van vrouwencommissie geweest. Daarnaast heeft hij maar liefst tot dit jaar voor 27 keer het schoolvoetbal binnen Sassenheim georganiseerd. Jeugdvoorzitter Michiel Rambat vat de terechte onderscheiding kort samen: "Zulke vrijwilligers zijn natuurlijk goud waard!".

Peter van der Heiden. | Foto: pr.