Heere Schouten in de vaart

Warmond n Voetveer De heere Schouten is sinds zaterdag 5 mei weer in de vaart om de eerste kuikentjes van de Kaag gade te slaan. Dat is bijna vijf weken later dan gepland, omdat de restauratie van het berghout en onderliggend scheepsstaal meer tijd heeft gevergd dan oorspronkelijk de bedoeling was.

Mensen kunnen op het prachtig gerestaureerde salonbootje uit het begin van de vorige eeuw instappen in Warmond bij de hoofdsteiger op het recreatie-eiland Koudenhoorn, te bereiken via Gemeentehaven aan de Jan Steenlaan bij het VVV-kantoor. Voor twee euro per persoon worden bezoekers dan twee keer overgezet: van Koudenhoorn naar de Zwanburgerpolder en na een wandeling over de dijk van de polder vervolgens naar het schiereiland Tengnagel bij de Leidse Merenwijjk.

Het voetveer vaart elke vrijdag, zaterdag, zondag tussen 10.00 en 16.30 uur. Vanaf mei wordt ook op woensdag gevaren. Voor meer informatie: www.zwanburgerroute.nl.


Wegwijs in zorgland

Regio n Het Alzheimer Café maakt bezoekers op maandag 14 april wegwijs in zorgland tijdens de bijeenkomst in Puyckendam (Pilarenlaan 4 P1 in Noordwijkerhout).

Als de diagnose dementie gesteld wordt kun je bij verschillende hulpverleners en instanties aankloppen voor zorg. Denk aan begeleiding, huishoudelijke hulp, thuiszorg of dagopvang. Maar hoe weet je bij wie je terecht kunt? En hoe worden alle verschillende vormen van zorg betaald? Welke rol heeft de gemeente hierin? Willy Gillissen gaat hierover in gesprek met Cynthia Fikkert-Ligthart, zij werkt als wijkverpleegkundige en casemanager dementie bij Activite in de gemeente Teylingen.

Het Alzheimer Café is geopend vanaf 19.00 uur. Het programma start om 19.30 uur en duurt tot 21.00 uur. Aanmelden voor deze bijeenkomst is niet nodig. Voor meer informatie, bel naar mevrouw C. van Noort op 06-10918151.


Laatste soos en bingo bij KBO

Sassenheim n Voor de leden van KBO Sassenheim is het einde van het activiteitenseizoen in zicht. Het bowlen, bridgen en klaverjassen zijn al afgesloten. Op maandagmiddag 14 mei is de laatste Soos met de ontroerende speelfilm Lion. De Indiase jongen Saroo Brierley komt als vijfjarig jongetje per ongeluk terecht op een trein die hem duizenden kilometers door India voert; ver weg van zijn thuis en familie. Ook het bingoseizoen wordt afgesloten. Op donderdagmiddag 17 mei worden drie bingorondes gespeeld. Aansluitend is een loterij.

Beide activiteiten zijn in 't Onderdak (J.P. Gouverneurlaan 40a) en beginnen om 14.30 uur. De zaal gaat open om 14.00 uur. De toegang is gratis.