Groep zeven van basisschool de Achtbaan locatie Beukenrode bij de start en finish op het Raadhuisplein. | Foto: MV
Groep zeven van basisschool de Achtbaan locatie Beukenrode bij de start en finish op het Raadhuisplein. | Foto: MV Foto:

n Veilig op de fiets met verkeersexamen

Voorhout n Spanning bij groep zeven van basisschool de Achtbaan. Zij deden op maandag 14 mei het praktisch verkeersexamen. De locatie Cluster ging 's morgens als eerste van start, daarna volgde de locatie Beukenrode.

'04' staat op het hesje van Milou. Bij klasgenootje Femke prijkt '06' op haar buik en haar rug. De meiden hebben net het praktische verkeersexamen op de fiets afgelegd. Tijdens een route door Voorhout werden ze beoordeeld op hun deelname aan het verkeer. Gaat dat goed? Doen ze dat veilig? En kunnen ze de verkeerssituaties goed inschatten?

De twee klasgenoten van de Beukenrode vonden het nog best moeilijk. "Vooral bij één van de bochten," zegt Milou. Ook was er verwarring bij het tunneltje. Femke: "Daar stonden mensen te praten. Ze hadden een geel hesje aan. Ik dacht het de examinatoren waren." Lien had ook gezonde spanning bij de start bij het gemeentehuis aan het Raadhuisplein. "Maar toen ik eenmaal onderweg was, dacht ik wel dat het zou lukken." Voor deze groep 7 zit het er iets voor elf uur op. Daarna is het nog aan hun klasgenoten van de locatie Distelweg om ook examen te doen.

De ruim tachtig leerlingen hoorden aan het einde van de ochtend of ze geslaagd zijn voor hun praktijkexamen. Is het niet helemaal goed gegaan, dan was er 's middags nog een herkansing.