Monopoly

Voorhout n Teylingen krijgt een eigen versie van Monopoly. Initiatiefnemer Joop van Dijk van PLUS Van Dijk gaat de inwoners van Voorhout betrekken in de ontwikkeling van het spel. De bekende straten en pleinen uit de gemeente worden erin verwerkt. Op woensdag 16 mei krijgt Van Dijk symbolisch als start van het project een eerste spel overhandigd van Mr. Monopoly. Vanaf die dag kunnen inwoners via een speciale Facebookpagina suggesties aandragen. De spellen worden in een gelimiteerde oplage geproduceerd.


Repair Café

Sassenheim n Blijkt de fiets juist nu met het mooie weer mankementen te vertonen? Is een zomerse outfit tijdens de winteropslag beschadigd geraakt? Is een andere huisraad defect? Op zaterdag 19 mei is er weer een Repair Café tussen 13.00 en 16.00 uur in de Jojo (Hortusplein 14). Samen met de vrijwilligers van Stichting Repair Café Teylingen kunnen de reparaties onder handen worden genomen. Inwoners zijn ook van harte welkom voor een kopje koffie of thee. De Weggeefwinkel is ook geopend.


Inloopspreekuur vrijwilligerswerk

Teylingen n Welzijn Teylingen houdt op donderdag 17 mei een inloopspreekuur over alles wat met vrijwilligerswerk te maken heeft. Van 18.30 tot 19.30 uur kunnen inwoners binnenlopen in de bibliotheek van Sassenheim (Kerklaan 42).

Twee medewerkers zijn aanwezig om informatie te geven en vragen te beantwoorden. Het spreekuur is bedoeld voor iedereen die meer wil weten over vrijwilligerswerk of op zoek is naar een leuke vrijwilligersklus. Bezoekers kunnen een kijkje nemen in de vacaturebank. Er is informatie over verenigingen en organisaties in Teylingen die met vrijwilligers werken. Voor meer informatie over het inloopspreekuur, neem contact op met Marian Kofoed, adviseur vrijwillige inzet Welzijn Teylingen: m.kofoed@welzijnteylingen.nl.


Mama Café met massageles

Sassenheim n Elke eerste vrijdag van de maand, van 10.00 tot 12.00 uur, is er in de bibliotheek Sassenheim (Kerklaan 42) het Mama Café. Onder het genot van een kop koffie spreken moeders met elkaar over hun kinderen en over opvoedvragen. Op vrijdag 1 juni vertelt Esti Rotteveel van Yoga Centrum Voorhout meer over masseren volgens de Shantala methode. Deze zachte massagetechniek is niet alleen passend voor kleine baby's, maar ook voor grotere kinderen. Het is een prachtige manier voor een kleintje om zich te leren ontspannen en om in balans te komen. Deze techniek kan met name helpen bij darmkrampjes, slaapproblemen en bij kinderen die onrustig zijn en veel huilen. Vooraf aanmelden is niet nodig. Toegang en deelname zijn gratis.