Leerlingen van het Rijnlands Lyceum maken hun examens in de sporthal. Op dinsdagochtend buigen de havo-leerlingen zich over het examen Geschiedenis. | Foto: MV
Leerlingen van het Rijnlands Lyceum maken hun examens in de sporthal. Op dinsdagochtend buigen de havo-leerlingen zich over het examen Geschiedenis. | Foto: MV Foto:

Ssst...de examens zijn begonnen

Teylingen n De één is dagen aan het blokken, de ander ziet het wel. De Centrale Examens zijn deze week begonnen. Spannende uren voor veel leerlingen van de twee middelbare scholen in Teylingen; de KTS in Voorhout en het Rijnlands Lyceum in Sassenheim.

Op maandag 14 mei startten de vwo-leerlingen met Wiskunde en de havo-leerlingen met Natuurkunde. De leerlingen van vmbo basisberoepsgerichte leerweg begonnen hun examenperiode met Engels, die van vmbo theoretische leerweg en kaderberoepsgerichte leerweg met Nederlands.

De examens duren nog tot en met dinsdag 29 mei. Op woensdag 13 juni worden de normeringen bekend. Daarna maken de meeste scholen op dezelfde nog bekend aan hun leerlingen wie geslaagd en wie gezakt zijn.