The Bassets Babes zijn nog een wedstrijd verwijderd van de landstitel. | Foto: pr.
The Bassets Babes zijn nog een wedstrijd verwijderd van de landstitel. | Foto: pr. Foto: pr.

The Bassets Babes in finale om de landstitel

Sassenheim n De rugbydames van The Bassets, beter bekend als de Bassets Babes, spelen op zondag 20 mei in de finale om het landskampioenschap. Tegenstander in het rugbystadion van Amsterdam is rugbyclub Delft.

Juist in het lustrumjaar van The Bassets, de club bestaat 40 jaar, is het voor de club de kers op de taart. In de finale moeten The Bassets Babes het opnemen tegen rugbyclub Delft. Een ervaren en sterke tegenstander die vorig seizoen net naast de titel greep,. Toch ziet trainster Katie Turnbull kansen. In het seizoen troffen The Bassets en Delft elkaar al twee keer, waarbij de Sassenheimse ploeg een keer won en de ploegen een keer de punten deelden. Het zal in de finale om de langste adem gaan en daarbij ook vorm van de dag. Met deze week een extra training moet voor zondag alles en iedereen op scherp staan voor de belangrijkste wedstrijd van het vrouwenteam van The Bassets. De finale begint om 13.00 uur. De toegang in Amsterdam bedraagt 5 euro.


Basketbaltoernooi voor scholieren bij Forwodians

Voorhout n Forwodians organiseert het jaarlijkse basketbaltoernooi voor leerlingen van groep 3 tot en met 8 dit jaar op zaterdag 2 juni.


De sportdocenten van de Combibrug zijn ook dit jaar weer van de partij. Zij zijn al bezig om op alle scholen een aantal lessen basketbal te verzorgen.

Clinic door Raoul Straathof

Ieder jaar nodigt Forwodians een speciale gast uit om de warming-up te doen of een clinic te geven. Dit jaar is Raoul Straathof uitgenodigd, voorheen assistent-coach van ZZ-Leiden. Daar werkte hij samen met de huidige bondscoach Toon van Helfteren. Straathof is opgegroeid in de basketbalhal van BS Leiden, zijn oudere zus en moeder speelden basketbal en hij volgde al jong. Hij startte op z'n veertiende al met coachen en op jonge leeftijd speelde hij mee in de eredivisie. Straathof moest stoppen met spelen vanwege een knieblessure, maar het coachen geeft hij niet op.

Rolstoelbasketbal

Daarnaast is er ook dit keer weer een clinic rolstoelbasketbal, gegeven door Ali Hasson en Jaap van Beelen. Zij laten kinderen even ervaren hoe het is om vanuit een rolstoel te sporten.


Leerlingen van de basisscholen in Teylingen kunnen zich aanmelden voor het toernooi via de website van de Combibrug: https://www.combibrug.nl/streetball-event/.


Basketballer Ali (14) met status naar Papendal

Voorhout n Ali Hasson, de jonge rolstoelbasketballer uit Sassenheim, gaat na de zomervakantie in het het Centrum Topsport en Onderwijs op Papendal wonen. Daar traint de nationale top om nog beter te worden in hun tak van sport.

Ali (14) traint momenteel twee dagen in de week op Papendal en speelt in het Nederlands U22 team. Daarnaast traint hij ook nog bij zijn eigen club Grasshoppers in Katwijk. De Sassenheimse international begon pas enkele jaren geleden met rolstoelbasketbal. Al snel werd hij gescout door Irene Sloof, bondscoach voor de basketbaljeugd. Ali startte bij de nationale jeugd tot 18 jaar, maar vanwege zijn talent werd hij doorgeschoven naar de jeugd tot 22 jaar. Met zijn toen 13 jaar was dat een bijzondere prestatie.

Dat Ali talent heeft, is wel duidelijk. Hij heeft daarom ook de status van Internationaal Talent gekregen. Zijn begeleiding denkt dat hij nog veel beter kan worden en heeft hem daarom uitgenodigd om na de zomer op Papendal te komen wonen. Op het Centrum Topsport en Onderwijs gaat Ali 's ochtends naar school, en 's middags en 's avond wordt er getraind en gewerkt aan zijn sportontwikkeling. Hij hoopt mee te kunnen doen aan de Paralympische Spelen van 2024 in Parijs.

Ali is nog op zoek naar sponsoren, want topsport is niet goedkoop. Meer informatie over hoe Ali te steunen, kan via mariekesmit67@gmail.com.