Warmondse Groenmarkt

Warmond n De negentiende editie van de Warmondse Groenmarkt is op zaterdag 19 mei in de Dorpsstraat. Leden van de Warmondse Tuinclub zorgen ervoor dat er tussen 9.00 en 16.00 uur zo'n 35 kramen staan opgesteld. Er is een scala aan bijzondere vaste planten, ook voor op het terras, bijzondere bolgewassen, ruim assortiment van eenjarige planten, rozen, hosta´s, kuipplanten en siergrassen. Daarnaast zijn er ook decoratieve tuinobjecten te koop, en aardewerk. Ook de galeries aan het dorpsplein zetten hun deuren open tijdens de Groenmarkt.


Weidevogel - excursie

Warmond n Het Natuur Ontdekking Centrum Koudenhoorn (NOCK) organiseert in de Nationale Vogelweek op zaterdag 19 mei een vaarexcursie van 10.00 tot 12.00 uur rond de Kagerpolders. Tijdens deze excursie van ongeveer twee uur kunnen deelnemers de weidevogels spotten al varend in een ouderwetse koeienschuit, een platbodem zoals de boeren die eeuwenlang gebruikten om het vee naar de weilanden te varen.

Vanwege de verwachte belangstelling is het zaak om vooraf aan te melden via het mailadres info@koudenhoorn.ontdekken.nl. Voor donateurs/natuurvrienden Koudenhoorn zijn deze excursies gratis, andere bezoekers betalen 6 euro (volwassenen) of 4 euro (kinderen).


Visles voor kinderen

Warmond n Hengelsportvereniging De Leede uit Warmond organiseert een praktijkles vaste hengel voor kinderen van 7 tot en met 13 jaar op zaterdagmiddag 19 mei. De locatie is afhankelijk van het aantal deelnemers en de weersomstandigheden.

Tijdens deze middag leren kinderen de fijne kneepjes en de techniek en wordt er natuurlijk echt gevist. De deelnemers worden verdeeld in kleine groepjes en langs de waterkant leggen de jeugdbegeleiders uit wat je moet doen voordat je begint met vissen. Dat is niet alleen maar het optuigen van de vaste hengel, maar ook het uitloden en peilen van de dobber en het bereiden van lokvoer. Deelname aan deze jeugdactiviteit is gratis voor leden en niet-leden. Aanmelden vóór 19 mei is verplicht en kan via het aanmeldformulier op www.hsvdeleede.nl (onderdeel jeugd).


Kunst in 't Overbosch

Voorhout n Kunstliefhebbers kunnen het alvast in hun agenda noteren: de zesde editie van Kunst in 't Overbosch is op zaterdag 18 augustus van 10.00 tot 17.00 uur en op zondag 19 augustus van 10.00 tot 16.00 uur. Op zondag is ook tussen 11.00 en 14.00 uur Kunst voor Kids, waarbij kinderen zelf kunst kunnen maken. Deelname is gratis. Meer informatie op www.vriendenvanhetoverbosch.nl.