De nieuwe Maril 7 Nxt. | Foto: pr
De nieuwe Maril 7 Nxt. | Foto: pr Foto: PR

Pinkster Proefvaartweekend bij Jachthaven Poelgeest

regio n Het komend pinksterweekend organiseert Jachthaven Poelgeest in Oegstgeest een Antaris, Maril en Maxima Proefvaart Weekend. Tijdens dit weekend is het mogelijk vrijblijvend kennis te maken met deze sloepen en tenders.

Poelgeest staat al jaren bekend vanwege de super luxe Antaris en Maril sloepen en heeft dit jaar haar assortiment uitgebreid met de Maxima tenders. De sloepen en tenders van Maxima worden geleverd met Honda buitenboordmotoren en Vetus dieselmotoren in afmetingen van 4,85 tot 6,30 meter. Deze boten onderscheiden zich in comfort en gebruiksgemak voor een zeer scherpe prijs. Van de Friese sloepenbouwer Maril ligt de dit jaar uitgekomen 7Nxt klaar voor een proefvaart. De 7Nxt is de grotere broer van de 6Nxt. Kenmerkend voor de nieuwe Maril serie is de functionele deur in de spiegel die toegang biedt tot het geïntegreerde zwemplateau.

Midscheeps zijn een makkelijk toegankelijke koelkast en spoelbak ingebouwd. De breedte gecombineerd met het vlakke onderwaterschip zorgt voor veel stabiliteit en vaarcomfort. Naast de nieuwe Maril liggen ook de immens populaire Antaris Fifty5 en Sixty6 klaar voor een proefvaart. Met deze vernieuwende modellen heeft Antaris veel succes. Al vijf jaar achtereen is de maximale productie gedraaid. Voor de snelle beslisser is het mogelijk nog deze zomer met één van deze prachtige sloepen het water op te gaan. Poelgeest heeft diverse uitvoeringen op voorraad en nog enkele in aanbouw.

Ook kennis maken met deze prachtige boten? Kom dan langs op het Pinkster Proefvaart weekend. De vloot ligt klaar op zaterdag 19 mei en maandag 21 mei van 11.00 tot 17.00 uur en zondag 20 mei van 13.00 tot 17.00 uur bij Jachthaven Poelgeest (Hugo de Vrieslaan 1 in Oegstgeest). Voor meer informatie, kijk op www.poelgeest.nl.


Keukenhof: 1,4 miljoen bezoekers

Regio n Het seizoen had voor Keukenhof in Lisse bijna niet mooier afgesloten kunnen worden. 's Werelds grootste bolbloemenpark sloot net als vorig jaar met 1,4 miljoen bezoekers. Praktisch eenzelfde aantal als vorig jaar.

Hoewel het voorjaar koud inzette kwamen de bezoekers toch in grote getale en bleef het doorstromen tot en met zondag 13 mei. Eigenlijk nog belangrijker dan de hoeveelheid mensen is het waarderingscijfer. Het park werd door de bezoekers gewaardeerd met een 9. Het thema 'Romantiek' werd ook het hele seizoen bijzonder fraai vorm gegeven. Het ziet er naar uit dat 2019 even kleurrijk wordt, want het thema is dan 'Flower Power'.


Singels van Hooghkamer in de verkoop

Voorhout n De verkoop van eengezinswoningen in het deelgebied Singels 2 in Hooghkamer gaat op woensdag 23 mei van start.

De achttien eengezinswoningen in Hooghkamer zijn verdeeld over twee woonblokken, elk gesitueerd met elk een eigen uitzicht. Het meest noordelijk gelegen woningtype Lelie, bestaande uit tien woningen, heeft een ruime tuin op het zuidoosten en een vrij uitzicht op het speelgebied 'Ontdekkingseiland', een fijne plek voor gezinnen met kinderen. De acht woningen aan de buitenrand, woningtype Iris, geven een prachtig uitzicht over het weidse polderlandschap. De achtertuin is op het zuidwesten gelegen.

Singels is het laatste deelgebied van Hooghkamer en is een locatie met veel water, voorzien van natuurlijke oevers en veel flora en fauna. Duurzaamheid staat in Singels hoog in het vaandel. NL Greenlabel is bij de uitwerking van het gebied betrokken om een hoogwaardige groene, duurzame en toekomstbestendige leefomgeving te creëren. Er worden voor kinderen een aantal speelplekken aangelegd.

De informatieavond op woensdag 23 mei is van 17.00 tot 20.00 uur bij Max Sedelaar Makelaars (Componistenlaan 71 in Voorhout). Tijdens dit event wordt er informatie gegeven en wordt de inschrijving gestart. Meer informatie is te vinden op www.hooghkamer-voorhout.nl of bel Max Sedelaar Makelaars via 0252-214243.

Deelgebied Singels 2 in Hooghkamer. | Foto: pr.