Het bruidspaar Van der Voet - Dijkstra wordt gefeliciteerd door burgemeester Breuer. | Foto: Piet van Kampen
Het bruidspaar Van der Voet - Dijkstra wordt gefeliciteerd door burgemeester Breuer. | Foto: Piet van Kampen Foto: Piet van Kampen

Van gymnastiekles in Het Bruine Paard naar zestig jaar huwelijk

n Diamanten huwelijk voor echtpaar Van der Voet

Sassenheim n Hoe tijdens een gymnastiekles een romance kan ontstaan. Herman van der Voet (86) en Ellie van der Voet- Dijkstra (84) weten er na zestig jaar huwelijk nog alles van. Op 20 mei 1958 werd hun liefde voor het leven in hun geboortedorp Sassenheim bezegeld.

Door Piet van Kampen

Terug in de tijd. Herman en Ellie waren lid van gymvereniging DOS. Tijdens oefeningen in de zaal van Het Bruine paard assisteerde Herman de leraar en hield Ellie vast. Nu jaren later lacht de bruidegom: "Ik heb haar lang vast gehouden en ik heb haar nu nog". Waarna hij vervolgt: "Het was eerst een knipperlichtrelatie, aan-uit, aan-uit". Maar goed, het mondde toch uit in hun huwelijk.

Het paar werd de gelukkige ouders van Yvonne en René en grootouders van drie kleinkinderen en twee achterkleinkinderen.

Vakman

Herman was voor zijn huwelijk timmerman en tijdens een klus raakte hij in gesprek met iemand. Diegene hielp hem voor een vriendenprijs aan en huis en hypotheek. Zodoende betrok het jonge paar een woning aan de Platanenlaan, waar zij ruim vijftig jaar woonden. Nu wonen zij in een mooi appartement in het dorp.

Zoals gezegd verdiende Herman de kost als vakbekwaam timmerman. Buiten het eigen huishouden om deed Ellie elders ook nog wat huishoudelijk werk. Naast het werk werden er veel vrije uurtjes genoten met de caravan op reis door eigen land, Frankrijk en Italië of in de stacaravan in Ermelo.

Ter gelegenheid van hun 45-jarig huwelijk met het hele gezin naar Turkije was één van de hoogtepunten uit hun leven. "Een leven waarin wij lief en leed samen delen," benadrukt het diamanten paar.

Lekker bezig

Herman is nog heel actief met de computer. Administratie, muziek, e-mailen en spelletjes. Ook gezellig een spelletje Rummikub doen met de echtgenote, die voorheen graag handwerkte. Het echtpaar is nog lekker bezig. Herman vertelt over de periode dat hij op scholen voor Sinterklaas speelde en dat hij graag handelde, zoals in tweedehands caravans. "Leuke tijden," glimlacht hij. De tijd is gevlogen. Ellie: "Het is vanzelf gegaan".

Herman pakt een wenskaart en leest: "Zestig jaren man en vrouw dat is pas echte huwelijkstrouw". Dat hebben zij afgelopen weekend met de familie feestelijk gevierd.