Fysiotherapeut Geert-Jan van Rooij in zijn praktijk aan de Anthony Fokkerlaan. | Foto: pr.
Fysiotherapeut Geert-Jan van Rooij in zijn praktijk aan de Anthony Fokkerlaan. | Foto: pr. Foto: pr.

Praktijk Fysiotherapie van Rooij bestaat 30 jaar

Sassenheim n Praktijk Fysiotherapie van Rooij bestaat 30 jaar. "Langdurige of chronische pijnklachten kunnen in mijn praktijk prima aangepakt worden," zegt fysiotherapeut en eigenaar Geert-Jan van Rooij.

'Ja, 30 jaar, en nee, nog lang niet klaar!' schrijft Geert-Jan van Rooij over zijn praktijk, die is begonnen aan de Teijlingerlaan 7 en nu al weer 21 jaar gevestigd in de Anthony Fokkerlaan 9 in Sassenheim. Terugkijkend op de afgelopen tijd zegt de fysiotherapeut dat hij er nog steeds geen spijt van heeft gehad om zich in 1988 zelfstandig te vestigen. "Dat was drie jaar na mijn afstuderen in Breda. Ik draaide overal in de regio invaldiensten in verschillende praktijken. Dat ging toen erg goed en de droom van een eigen praktijk opbouwen met een flink patiëntenbestand heb ik nu wel aardig voor elkaar gekregen. En dat terwijl ik in die tijd nog geen ziekenfondscontract had! Daar heb ik met een aantal jonge collega's keihard voor moeten knokken in een vereniging van jonge fysio-ondernemers. Ik zat als één van de vijf oprichters in dat bestuur en heb daar altijd leuke reacties op ontvangen."

Golffysiotherapeut

Van Rooij heeft meer dan 30 jaar ervaring met het behandelen van mensen met bewegingsklachten en pijnklachten. Hij helpt patiënten met het aanleren van oefeningen, past manuele technieken zoals massage toe en maakt gebruik van apparatuur. Zijn gemiddelde behandelduur ligt momenteel lager dan het landelijk gemiddelde, zoals de laatste cijfers van de meeste zorgverzekeraars, waar hij een contract mee heeft, aantonen. Daarbij zijn de patiënt-evaluatiescores goed en dat betekent dat deze praktijk het prima doet. "In onze praktijk ben ik de algemeen fysiotherapeut. Dat betekent dat ik veel verschillende klachten zie. Als medisch trainingstherapeut ben ik verbonden aan een lokaal sportcentrum en sinds vier jaar ben ik nu geregistreerd golffysiotherapeut, aangesloten bij Golf Physiotherapy Association Holland. Zelf golf ik nu vijf jaar fanatiek, en doe aan tennis en skiën. Eerder heb ik twintig jaar gevolleybald." Van Rooij ontvangt regelmatig golfspelers in zijn praktijk. "Ik zie hen vaak op advies van hun golfleraar. Ze hebben een blessure of een probleem met hun golfswing. En iedereen wil zich verbeteren of juist langer blijven golfen, nietwaar? Na een intake in de praktijk en een fysieke test kunnen we de klacht of blessure heel specifiek aanpakken met speciale oefeningen en adviezen." Voor golffysiotherapie geldt een toeslag op het standaardtarief.

De praktijk heeft ook een specialisme in het behandelen van bekkenklachten. Het gaat dan om mensen met problemen van de bekkenbodem of die in de onderbuik een operatie hebben ondergaan. Zij krijgen een verwijsbriefje van de arts en worden dan behandeld door Ria Clemens. Zij is geregistreerd bekkentherapeute.

Leven is bewegen

In verband met het jubileum krijgen de eerste tien aanmeldingen voor een consult fysiotherapie bij Fysiotherapie van Rooij twee keer vijftien minuten gratis therapeutische massage.

"Leven is bewegen" is het motto van de praktijk. Maar ook geldt voor Van Rooij: "Leven is blijven leren". Ook als ervaren fysiotherapeut volgt hij regelmatig nascholingen. Zo is Van Rooij nu bezig is met een verdiepingscursus in de fysiotherapie op het gebied van pijnbehandeling bij mensen met chronische pijn (bijvoorbeeld fibromyalgie, reuma of artrose) en mensen met pijnklachten na kanker. Er is tegenwoordig veel meer kennis over pijnbeleving en pijnervaring. "Langdurige of chronische pijnklachten kunnen in mijn praktijk prima aangepakt worden," besluit de betrokken fysiotherapeut. Meer informatie staat op www.fysiotherapievanrooij.nl.


Reparatie oplaadpaal in Gemeentehaven

Warmond n De laadpaal voor elektrische voertuigen op de Gemeentehaven in Warmond staat op de rol om gerepareerd te worden. De paal is al meer dan een jaar kapot.

De ambtelijke dienst is op dit moment bezig een inventarisatie uit te voeren naar de laadpalen. Bekeken wordt of zij voldoende en op de juiste plek aanwezig zijn. Steeds meer wordt er van hen gebruik gemaakt om de elektrische voertuigen op te laden. De palen moeten dan wel werken, zo bracht raadslid Joost van Doesburg (PvdA) in de afgelopen raadscommissie Ruimte naar voren. Wethouder Bas Brekelmans kon aangeven dat met volle energie eraan wordt gewerkt. (NK)