Joop van Dijk kreeg op woensdag 16 mei de symbolische editie Monopoly Voorhout overhandigd. In de komende maanden wordt het spel ontwikkeld. | Foto: pr.
Joop van Dijk kreeg op woensdag 16 mei de symbolische editie Monopoly Voorhout overhandigd. In de komende maanden wordt het spel ontwikkeld. | Foto: pr. Foto: pr.

Voorhouts Monopoly

Voorhout n Voorhout krijgt zijn eigen spel Monopoly. Inwoners kunnen zelf ook meedenken: welke straten moeten absoluut in het spel?

Initiatiefnemer Joop van Dijk van supermarkt PLUS Van Dijk gaat de inwoners van de gemeente Teylingen betrekken in de ontwikkeling van het spel. Zij kunnen via de speciale Facebookpagina suggesties aandragen van straten en pleinen die niet in het spel mogen ontbreken. De speldoos, het bord, de Kans- en Algemeen Fondskaarten: het hele spel wordt in stijl van de gemeente aangepast. De suggesties stromen op Facebook in ieder geval al binnen, waarbij veel mensen de Boerhaavestraat en Boekhorstlaan noemen. Dick Rol heeft ook nog wel een suggestie: "Ga langs Welgelegen en ontvang twee bier," schrijft hij.
Vanaf november is het spel exclusief verkrijgbaar bij PLUS. De spellen worden in een gelimiteerde oplage geproduceerd.