Linnaeuslaan wil beter wegdek

Voorhout n Bewoner Fred Groot heeft in de raadscommissie Ruimte gepleit voor een verbetering van het wegdek van zijn Linneaeuslaan.

Het wegdek van de Linneauslaan en van de aansluitende Churchilllaan is sinds vijf jaar voorzien van een provisorisch wegdek, waarin in de loop van de tijd gaten en oneffenheden zijn ontstaan. De straten maken deel uit van een belangrijke fietsroute naar scholen. In de straat moet nog gebouwd worden, maar vanwege de crisis wat in het achtergrond geraakt. "Intussen zit de buurt ook nog opgescheept met een omheind terrein waarop aarde gedumpt is en dat langzamerhand duurzaam verwildert." De bewoner wenst intussen een fatsoenlijk en veilig wegdek, los van de begeerten van de projectontwikkelaar. (NK)


Ouderen willen in Warmond blijven wonen

Warmond n Inspreker mevrouw Winter heeft in de raadscommissie Ruimte gepleit voor betere woonvoorziening voor ouderen met een middeninkomen. Er zijn voor hen in Warmond nauwelijks woningen te vinden.

Winter wil oud kunnen worden in het eigen dorp. En dat ook voor hen die het zonder verpleeghulp kunnen stellen. Voor hen met een middeninkomen en die over eigen huis beschikken is dat echter vrijwel onmogelijk. Huurwoningen zijn voor deze groep niet gerealiseerd. De aanleunwoningen, die aanvankelijk bedoeld waren voor de ouderen, zijn verdwenen. Wellicht is het een idee om op de Krogt achter het Trefpunt zulke huizen voor ouderen als in Norremeerstraat te realiseren, stelt Winter voor. Afgezien van dat idee voor de Krogt was wethouder Bas Brekelmans het wel hartgrondig met haar eens. Er ligt een noodzaak van huisvesting voor deze doelgroep. "Het staat op het netvlies en ik zal mij daarvoor hard maken. Het is niet makkelijk. Maar voor Mariƫngaerde zijn er plannen voor een hele mix aan woningen waar de middenhuur deel van zal uitmaken. Wij gaan ons best ervoor doen", zegde Brekelmans toe. (NK)


Website

Voorhout n De Teylinger is ook online te vinden. Op www.deteylinger.nl staat nog meer nieuws uit Teylingen en uit de regio. Insturen kan naar redactie@deteylinger.nl.