De rugbydames, The Bassets Babes, zijn Nederlands kampioen. | Foto: pr./Huug Beukers Foto: pr./Huug Beukers

The Bassets landskampioen

Sassenheim n The rugbydames van The Bassets hebben voor een verrassing gezorgd door op zondag 20 mei in Amsterdam voor het eerst in de clubgeschiedenis landskampioen te worden. In de wedstrijd tegen concurrent Delft kwam de Sassenheimse ploeg eerst nog op achterstand (0-5), maar vocht zich vlak voor de rust terug in de wedstrijd (7-5). In de tweede helft, traditioneel de betere helft van The Bassets Babes, knalde ze over hun tegenstander heen. Via 12-5 liep de ploeg uit naar 17-5. Het laatste punt van Delft (17-10) was slechts voor de statistieken. Lees meer op pagina 21.