De kleuters van de Emmaüs smullen van de lunch in restaurant De Jonge Garde. | Foto: pr.
De kleuters van de Emmaüs smullen van de lunch in restaurant De Jonge Garde. | Foto: pr. Foto: pr.

Opa Aad trakteert kleuters van basisschool Emmaüs op lunch bij KTS

Voorhout n De kleuters van het Jip en Jannekehuis van basisschool Emmaüs werden op woensdag 16 mei getrakteerd op een bijzondere lunch bij de KTS. Aad van der Meer, jarenlang werkzaam op de middelbare school, organiseerde de lunch voor kleinzoon Dani en zijn klasgenootjes.

Van der Meer is inmiddels al met pensioen, maar samen met je kleinzoon en zijn klasgenoten aanschuiven in het restaurant van de school waar je jarenlang hebt gewerkt, blijft natuurlijk bijzonder. Ook enkele ouders mochten mee eten, want zij zorgden voor het vervoer naar de KTS. En ook familie was welkom: de ouders van Dani en zijn zusje Liva schoven ook aan voor de lunch in restaurant De Jonge Garde.

Eenmaal gearriveerd werden de kleuters welkom geheten door een aantal obers en serveersters, die als leerling op de KTS zitten. En terwijl de jonge gasten aan de gedekte tafels plaatsnamen, werd in de keuken hard gewerkt door de leerling-koks, onder leiding van Jean Jacques Menanteau. Het hoofdgerecht, een smakelijke pasta, ging er bij de gasten goed in, net als het lekkere ijsje met vruchten dat als nagerecht werd geserveerd. Nog een pluspuntje: de kinderen mochten onbeperkt limonade bestellen in het restaurant. Een bedankje voor opa Aad was dan ook op zijn plaats. Het boekje met tekeningen dat de kleuters hem overhandigden, krijgt vast een speciale plek.


Duurzaamheidscafé over vliegverkeer

Regio n Platform Duurzaam Dorp Oegstgeest houdt op woensdag 30 mei om 20.00 uur een duurzaamheidscafé over vliegen.

Drie sprekers benaderen 'het vliegen' vanuit verschillende invalshoeken. Paul Peeters van het NHTV Breda Centre for Sustainability, Tourism and Transport presenteert de resultaten van zijn promotieonderzoek naar de effecten van de luchtvaart op het klimaat. Hij heeft een groot aantal groeiscenario's van de luchtvaart en het toerisme doorgerekend op de toename van de CO2-emissie. Matt Poelmans, lid van de bewonersdelegatie in de Omgevingsraad Schiphol, informeert de aanwezigen over de groeiplannen van Schiphol en de gevolgen daarvan. Wim Dechering laat zien hoe de banen van het vliegverkeer boven onze regio lopen en hoe het staat met de metingen en welke afspraken er zijn. De bijeenkomst op woensdag 30 mei begint om 20.00 uur en is in het Duinzigt College (Wijttenbachweg 23) in Oegstgeest. De toegang is gratis.


Metamorfose entree Rusthoff op schema

Sassenheim n De metamorfose van de entree van Park Rusthoff aan de Kerklaan is, in opdracht van de Stichting Beheer Park Rusthoff (SBPR), al aardig gevorderd en ligt op schema.

Voor de vuilcontainers en de fietsenstalling is inmiddels een nieuwe plek gevonden die volledig aan het oog is onttrokken. Hetzelfde geldt voor de opslag van snoei afval uit het park. Onlangs is begonnen met de aanleg van een boomgaard. Met groot materieel zijn, verspreid over het gazon, vijf oude rassen peren, perziken, appels en pruimenbomen geplant. De wilde plantentuin wordt omgetoverd tot één boeket van weideveldbloemen. Dit gazon wordt nooit gemaaid dus de natuur kan hier, zij het gecontroleerd, ongeremd zijn gang gaan.

Over enkele weken wordt begonnen met het geheel nieuw optrekken van de huidige entree. Deze zal in dezelfde stijl worden gebouwd als de entree aan het Boschplein. De aanneemsom van het totale project bedraagt 25.000 euro. De SBPR heeft van de organisatie Erfgoedtafel Landgoederenzone een forse subsidie ontvangen van 10.000 euro. Ook heeft de SBPR een subsidie aangevraagd bij Holland Rijnland. Dit is de samenwerkingsorganisatie van veertien gemeenten uit de Duin- en Bollenstreek, de Leidse regio en de Rijn- en Veenstreek. De SBPR verwacht van die organisatie 8.300 euro subsidie te ontvangen. Het verschil dat over blijft tussen de totale subsidie en de aanneemsom wordt dankzij sponsoren en vrienden van de Stichting Vrienden van Park Rusthoff bekostigd.

De aanleg van de boomgaard aan de Kerklaan. | Foto: pr./ Ben Verhoef