Concert finalisten Prinses Christina Concours

Warmond n Tijdens het zomerconcert van het Monward Consort, op zaterdagavond 2 juni in de Protestantse Kerk in Warmond, spelen twee jonge viooltalenten het dubbelconcert van Joh. Seb. Bach. Het gaat om Mara Mostert, winnares van de landelijke finale van het Prinses Christina Concours, en Yente Lottman, die de regionale finale op haar naam schreef.

Het is inmiddels een traditie dat een winnaar van de regionale finale van het Prinses Christina Concours naar Warmond komt voor het zomerconcert. Dit jaar werden twee regionale finalisten uitgenodigd: Yente Lottman (16) en Mara Mostert (13). De verrassing was groot toen Mara Mostert op 20 april de landelijke finale won. Op de zondag erna trad ze op in Podium Witteman.


Tijdens het zomerconcert in Warmond spelen de twee viooltalenten het dubbelconcert van Joh. Seb. Bach, het Monward Consort zal hen hierbij begeleiden. Ook de Serenata Notturna van Mozart staat op het programma: hierbij zullen Yente en Mara het Monward Consort versterken.

Verder worden er nog twee opmerkelijke stukken gebracht, namelijk een speciaal voor het Monward Consort gemaakte bewerking van "De nacht op de kale berg" van Moussorgsky. Dit Russische sprookje - een virtuoze heksendans - zal de avond openen; Hendrik Jan Lindhout tekende voor het arrangement.

Daarna staat Mozart nogmaals op het programma, want zijn meest beroemde strijkkwartet zal worden uitgevoerd. Dit werk kreeg van het publiek destijds de bijnaam "dissonantenkwartet", omdat het langzame openingsdeel begint met voor die tijd heel spannende harmonieën. Een aanrader voor de liefhebbers van het klassieke strijkkwartet.

Kaarten reserveren is mogelijk via www.kamermuziekwarmond.nl.


Lenteconcert St. Cecilia

Voorhout n 'Een nieuwe lente en een nieuw geluid' is het thema van het concert van het harmonieorkest van muziekvereniging St. Cecilia, op zondag 3 juni in jongerencentrum @hok (Jacoba van Beierenweg 118b).

Op het muzikale, afwisselende programma staan naast spectaculaire trombonesolo (Lassus Trombone) een indrukwekkend klassiek werk (Corsican Litany), opzwepende Slavische folklore (Slavische Dansen no 6) en ook een stoere mars. (Abschied der Slawin). Ook Marco Borsato, Mancini, Woody Herman en de filmmuziek van The Lion King komen voorbij.

De aanvang van het koffieconcert is 11.00 uur en duurt, zonder pauze, tot 12.30 uur.