Meta Noteboom overhandigt plantjes aan een verraste cliënt. | Foto: pr.
Meta Noteboom overhandigt plantjes aan een verraste cliënt. | Foto: pr. Foto: pr.

Eerste wens in vervulling

Voorhout n Kleine en grote wensen hangen in de wensbomen van Marente Thuiszorg. Vorige week werden ze opgehaald en inmiddels zijn de eerste wensen al in vervulling gegaan.

Het was een drukke week voor Meta Noteboom en haar collega Marja Heemskerk. De twee medewerkers verrasten meerdere cliënten door hun wensen uit te laten komen. De wens voor nieuwe plantjes in de tuin of voor in huis werd door Meta en haar man gesponsord. Zo kregen meneer Van der Geest, de familie Peetoom, mevrouw Warmenhoven en meneer Van Gerven allen een flink aantal bloeiers. Het leverde veel bedankjes en ook twee dikke zoenen op. Ook mevrouw Van der Luyt werd blij gemaakt. Haar wens was een puzzel van duizend stukjes. Carola Werkhoven had nog enkele van dit soort puzzels en was zo aardig ze te schenken. De wens om met de Rolls Royce te rijden was ook al bijna geregeld, maar de client moest wegens omstandigheden van zijn wens afzien. Toch had Meta nog wat voor hem in petto: "Hij heeft nu een kaart met zo'n mooie auto erop gekregen".

Tot slot ging de medewerkster ook nog aan de slag met de wens van mevrouw Allard. Zij wenste vrede op aarde. Meta: "Ik ben in gesprek met haar gegaan en we kwamen tot de conclusie dat we daarvoor wel een kaarsje in de kerk konden opsteken. Ook hebben we haar wens in het schrift in de kerk geschreven. We hopen natuurlijk dat het helpt!".

In totaal haalden Marja en Meta ruim honderd wensen op. Inwoners en ondernemers die willen helpen om nog meer wensen in vervulling te laten gaan, kunnen contact opnemen met Meta via 06-82012101 of Marja via 06-82012100.


Straatspeeldag Street4You

Voorhout n Het jongerenwerk van Welzijnskwartier organiseert op woensdag 30 mei de straatspeeldag Street4You op het Van der Sar veldje aan de Spoorlaan in Voorhout.

Vorig jaar werden er in de zomermaanden acht Street4You evenementen gehouden. Deze straatspeeldagen waren verspreid over de regio en werden gehouden in Voorhout, Sassenheim, Lisse, Hillegom, en Noordwijkerhout. Dit jaar is er gekozen om de Street4You dagen deels in de vakantie en deels buiten de vakantieperiode te organiseren.

Street4You is een straatspeeldag voor jong en oud in een wijk. Tijdens Street4You is er voor ieder wat wils, van sportieve activiteiten geleid door de Comibrug, tot aan een ongedwongen kopje koffie met de buren. Street4you staat in het teken van ontmoeting en wijk- en buurtbewoners verbinden.

Tijdens Street4You zijn er onder andere diverse sport en spelactiviteiten, een springkussen, schminken, een koffiecorner, een nerfbattle, wraps maken, een workshop freerunnen en nog andere activiteiten Naast de bestaande mogelijkheden is Welzijnskwartier ook geinteresseerd in nieuwe ideeën, zoals optredens met bands, als dj of een demo.

De straatspeeldagen worden mede mogelijk gemaakt door de inzet van de buurt. Welzijnskwartier kan altijd hulp gebruiken bij diverse onderdelen. Van 11.00 tot 13.00 uur wordt Street4You opgebouwd, tussen 13.00 en 17.00 uur zijn de activiteiten en van 17.00 tot 18.00 uur wordt alles weer afgebroken en opgeruimd.

Deelname aan Street4You is gratis. Voor meer informatie, neem contact op met jongerenwerker Richard Grimbergen via richardgrimbergen@welzijnskwartier.nl of via 06-10704075.

De tweede Street4You is op woensdag 13 juni bij speel- en ontmoetingsplaats De Geest in Warmond.