Amy, Liv, Ella, Maud, Lotus, Eline, Tess, Sara, en Silke, trainer Michael en coaches Remko en Eric vieren het kampioenschap. | Foto: pr.
Amy, Liv, Ella, Maud, Lotus, Eline, Tess, Sara, en Silke, trainer Michael en coaches Remko en Eric vieren het kampioenschap. | Foto: pr. Foto: pr.

Ter Leede MO11 kampioen

Sassenheim n Ter Leede Mo11-1 is gelijk in het eerste seizoen kampioen geworden.

In Warmond tegen Warmunda werd er in een heerlijk zonnetje om 10.30 uur afgetrapt. Een tegenstander die net onder de middenmoot staat, maar zeker niet onderschat mocht worden. Dit bleek ook, want in de eerste 15 minuten bleef het 0-0 en coach Remco gaf ook na de wedstrijd toe, dat er toch wel wat dames met spanning in de beentjes speelden. Dit kwam toch ook door het rood gele publiek wat in grote getale was komen opdagen. Mama's, papa's, opa oma's, broers en zusjes kwamen kijken. Ook de jeugdvoorzitter, de e-coördinator en de voorzitter van damesafdeling waren aanwezig om dit historisch moment mee te maken. Na een dik kwartier werd de ban toch eindelijk gebroken. Het was Eline die de bevrijdende 1-0 maakte Liv zette voor de limonade met een heuse hattrick de 4-0 op het scorebord. De buit was nu wel binnen.

De tweede helft werd uiteindelijk een formaliteit en Ter Leede liep uit naar een 12-0 overwinning. Hiermee werd de grootste uitslag van het seizoen behaald, want de andere wedstrijden brachten iets meer spanning met zich mee. Met name de wedstrijden tegen de eerste teams van FC Lisse en Quick Boys waren spannend en werden winnend afgesloten. Als Ter Leede Mo11-1 volgende week in en tegen Katwijk wint, zijn ze ongeslagen kampioen.