De tijdscapsule wordt begraven op de bouwplaats. | Foto: pr.
De tijdscapsule wordt begraven op de bouwplaats. | Foto: pr. Foto: pr.

Tijdscapsule de grond in bij start bouw Posterijen

Voorhout n Bij de officiƫle start van de bouw van de Posterijen aan de Herenweg, is een tijdscapsule de grond in gegaan. Wethouder Bas Brekelmans en Youri Buitenhuis, adjunct-directeur van aannemer De Raad Bouw, vulde capsule met onder andere het Financieel Dagblad, De Teylinger, de handtekeningen van de wethouder en adjunct-directeur, een USB-stick met daarop de panden van De Raad en wat muntgeld. Na het vullen van de tijdscapsule verplaatsten de heren zich naar de bouwplaats waar alles voor de handeling gereed stond. De tijdscapsule is in cement gestort onder toeziend oog van de kopers.


Kunst uit hout in                         Het Oude Raadhuis

Warmond n Coco van Gent en Meindert Regoort exposeren vanaf woensdag 30 mei tot en met zondag 1 juli in Het Oude Raadhuis van Warmond. De opening van hun tentoonstelling is op zondag 3 juni om 15.00 uur.

Tijdens de opening is er aandacht voor de nieuwe vitrines, die zijn gesponsord door het Jacoba van Beierenfonds.

Coco van Gent (1956) werkte aanvankelijk als docent, maar is sinds 1994 begonnen als autonoom schilder en hout-collagist. Ze is op dit gebied in basis autodidact. Zij exposeert met houtcollages. De betekenis van het werk ligt in kleur, lijn en compositie. Ze exposeert in binnen- en buitenland en, net als tijdens deze expositie, vaak samen met partner Regoort.

Meindert Regoort (1967) is zijn werkzame leven begonnen als graficus en heeft in 2006, na een opleiding aan het HMC, de stap gemaakt naar het ambachtelijk werken met hout. Hij exposeert met kunstzinnig vormgegeven houten objecten waarbij houtstructuur en vorm zeer belangrijk zijn. Als kunstenaar heeft Regoort inmiddels diverse prijzen gewonnen en exposeert hij in binnen- en buitenland.

Het Oude Raadhuis (Dorpsstraat 26) is op woensdag, donderdag en vrijdag geopend van 15.00 tot 17.00 uur, op zaterdag van 11.00 tot 17.00 uur en op zondag van 13.00 tot 17.00 uur.