Greenport wil versnellen door extra miljoenen

Regio n Greenport Ontwikkelingsmaatschappij kan de komende jaren haar werkzaamheden versnellen. Bij de presentatie van het Jaarverslag over 2017 maakte het bedrijf bekend dat de aandeelhouders van GOM hiermee hebben ingestemd. Directeur Onno Zwart is blij met de extra financiële ruimte die nu beschikbaar kan komen. GOM is daardoor in staat om meer tempo te maken door meer projecten te realiseren.

De GOM rapporteert in haar jaarverslag dat inmiddels 19 ha aan bedrijfsbebouwing en bouwvlakken in het buitengebied van de Duin- en Bollenstreek zijn gesloopt en dat 32 ha bollengrond is gecompenseerd. De ontwikkeling van Bulb Trade Park in Noordwijkerhout is in een zeer vergevorderd stadium. Ook laat de GOM weten in gesprek te zijn met enkele bedrijven die overwegen zich te vestigen in Greenhouse Park in Rijnsburg. De ontwikkeling van locaties voor Greenportwoningen komt eveneens goed op gang, daarbij geholpen door de gunstige woningmarkt.

Versnellingsprojecten

GOM signaleert dat er volop wordt geïnvesteerd in de Bollenstreek, onder meer in bedrijfsuitbreiding en het verbeteren en moderniseren van bollenteeltareaal. Tegelijkertijd is het aanbod van herstructureringsmogelijkheden onverminderd groot. De aandeelhouders van GOM hebben mede daarom ingestemd met een plan van maximaal 12 miljoen euro aan "versnellingsprojecten". Dat bedrag wordt geleend bij een bank. Vooruitlopend op de verkoop van woningbouwtitels voor Greenportwoningen kan GOM dit bedrag investeren in grote(re), beeld- en structuurbepalende en min of meer urgente ingrepen in het landschap. In de loop van 2018 en 2019 worden deze plannen gerealiseerd.

In het komend jaar verwacht GOM ook duidelijkheid te verkrijgen over de ontwikkelingsperspectieven van enkele clusterlocaties voor Greenportwoningen. Dit is belangrijk om de voor de herstructurering benodigde inkomsten zeker te stellen.

Greenport Ontwikkelingsmaatschappij heeft als opdracht door ruimtelijke plannen en investeringen de Duin- en Bollenstreek mooier, economisch sterker en toekomstbestendig te maken. Dat doet GOM onder meer door met grondeigenaren afspraken te maken over het slopen van verouderde en niet meer gebruikte opstallen, door de groei van greenportondernemingen ruimtelijk mogelijk te maken en moderne vestigingslocaties te ontwikkelen, door het landschap te verbeteren en door nieuw, modern en duurzaam bollenteeltgebied te maken.


Magnesiumdag VitaCura

Sassenheim n Gezondheidswinkel VitaCure (Hoofdstraat 206) organiseert op vrijdag 8 juni vanaf 10.00 uur een speciale Magnesiumdag.

Magnesium is een belangrijk mineraal, dat bij meer dan 300 processen in het lichaam betrokken is. Uit onderzoek is gebleken dat zo'n 75 procent van de mensen een tekort hieraan heeft. Dat kan (ernstige) gevolgen hebben en zich uiten in problemen met spieren, gewrichten, spanning, energie, stress, vermoeidheid, neerslachtigheid, rusteloosheid en nog andere klachten.

Tijdens deze open dag kan iedereen een gratis test doen, die aangeeft of er sprake is van een magnesium tekort.

De gehele dag is er een magnesium- specialist aanwezig, die bezoekers kan adviseren. Ook voor sporters is dit een goede gelegenheid om een professioneel advies te krijgen.

Deelname is gratis. Geinteresseerden kunnen binnen lopen of van te voren een afspraak maken via 0252-211518.