Luchtkussen Festival

Voorhout n Nog een paar dagen en dan kunnen kinderen uit Teylingen en omgeving weer springen, duikelen en klauteren. De dertiende editie van het Luchtkussen Festival in de Herenstraat is op zondag 3 juni van 13.00 tot 17.30 uur. Om 13.00 uur openen burgemeester Carla Breuer en Rotary-voorzitter Gaby de Lijster het evenenemt.

De Herenstraat staat vanaf de Beukenrode tot aan de Dr. Nolenslaan vol met 33 verschillende luchtkussenobjecten, luisterend naar namen al High Challenger, Crazy Halfpipe, Wiggle Wave, Rodelbaan, Mission Impossible en Spiderbase. Diverse luchtkussens hebben waterbassins, dus zwemkleding meenemen wordt aangeraden. Het Kidsplein is speciaal ingericht voor de allerkleinsten. Voor tieners komt op het parkeerterrein van de oude Plus het grootste luchtkussen van Nederland te staan, met daaromheen enkele flinke hindernisbanen. De begeleiding is in handen van een team van Barends Sport. In totaal zijn er 180 vrijwilligers actief tijdens het Luchtkussen festival.

De toegang tot de Herenstraat is gratis. Om op de luchtkussens te mogen, dienen ouders voor hun kinderen een polsbandje aan te schaffen. Dat bandje kost 5 euro en biedt de hele middag onbeperkt springplezier. De opbrengst schenkt de organiserende Rotary Club Voorhout ieder jaar aan een goed doel. Dit jaar is gekozen voor bijdrages aan St. Cecilia en aan kinderboerderij De Klaprooshof. Meer informatie op www.luchtkussenfestival.nl.


Schoolbasketbal

Voorhout n Forwodians organiseert het jaarlijkse basketbaltoernooi voor leerlingen van groep 3 tot en met 8 dit jaar op zaterdag 2 juni. Raoul Straathof, voormalig assistent-coach bij ZZ Leiden, geeft een clinic. Ook is er dit keer weer een clinic rolstoelbasketbal, gegeven door Ali Hasson en Jaap van Beelen. Het 3x3 toernooi is bij Sporthal De Tulp.


Gemeentehuis gesloten

Teylingen n Zowel het Bestuurscentrum in Voorhout als het Bestuurskantoor in Sassenheim zijn op vrijdag 1 juni vanaf 14.00 uur voor bezoekers gesloten vanwege de jaarlijkse uitgaansdag voor medewerkers van de gemeente. Een afspraak maken kan wel via https://afspraakteylingen.hltsamen.nl.