Voorzitter Antoon de Vroomen krijgt de erepenning overhandigd door burgemeester Breuer. | Foto: PvK
Voorzitter Antoon de Vroomen krijgt de erepenning overhandigd door burgemeester Breuer. | Foto: PvK Foto: Piet van Kampen

Koninklijke Erepenning

Warmond n Het was niet alleen een bijzondere warme dag in mei, maar voor de Harmonie- en toneelvereniging Sint Matthias kreeg deze dag nog een extra warme dimensie erbij. Het honderdjarig bestaan werd op grootse wijze gevierd. Veel dorpelingen hebben op zaterdag 26 mei in de feestvreugde mee gedeeld. Het bestuur heeft er een warm gevoel aan over gehouden.

Door Piet van Kampen

Voorzitter Antoon de Vroomen blikt er bijzonder voldaan op terug. Ook op de inzet van veel vrijwilligers om het feest te doen slagen. "Het was een perfect feest en daarbij ook geweldig georganiseerd," prees hij hen. Eerst was er 's middags een rondgang door het dorp van de drumband, die zoals hij het komisch noemde, "uit de as was herrezen". Oud-leden hadden voor deze gelegenheid na 25 jaar de trom weer geroerd op vijf markante plaatsen in het dorp.

Feestelijk

Na een korte pauze was vanaf 16.00 uur in Dekker Partycentre een concert door de harmonie en de twee pretbands. Ex. BTW en Als Je Maar Bekend Bent Band strooiden met vrolijke noten. De beide shantykoren 't Joppekoor en het Warmonds Schippertjeskoor zongen evergreens dat het een lieve lust was en het talrijke publiek zong en deinde vrolijk mee. Warmond was feestelijk in beweging. Een gezellige ons-kent-ons sfeer, die in hechte gemeenschappen zoals in het pittoreske dorp kenmerkend is.

Bijzonder één-tweetje

's Avonds was de zaal wederom bommetje vol. Zowel de toneelafdeling als de harmonie kwamen voor een bijzondere voorstelling in actie tijdens de toneeluitvoering 'Haring en haarlak'. Het gezamenlijke optreden was ook meteen een primeur binnen de vereniging.

"Het was een perfect samenspel tussen de harmonie en de toneelgroep, de mensen vonden het geweldig," klinkt De Vroomen enthousiast. Voordat het klapstuk van het feest echter opgevoerd zou worden werd er een bijzondere gast door de preses van de jubilerende vereniging aangekondigd. "Zij kan helaas niet de hele avond blijven, maar heeft ons wel iets te vertellen".

'Het was een perfect feest'

Koninklijke Erepenning

De Vroomen leefde in de gedachte dat burgemeester Carla Breuer de vereniging kwam feliciteren met het bijzondere jubileum. Ze kwam echter met een speciale missie. Eerst schetste Breuer het maatschappelijk belang van de vereniging en dook kort in de historie van de honderdjarige, alvorens het moment-suprème aanbrak. Breuer reikte aan een totaal verraste De Vroomen de Koninklijke Erepenning uit.

De Koninklijke Erepenning is een ereteken dat kan worden verleend aan verenigingen, stichtingen of instellingen dan wel aan sportverenigingen. Het symboliseert het respect en de waardering die de koning heeft voor de bijzondere verdiensten van de ontvanger.

Verguld

Een trotse voorzitter -die ook het wel en wee van zijn Sint Matthias de revue liet passeren- was verguld. De Vroomen: "De inzet en de betrokkenheid van de leden is groot. Sint Matthias bloeit en is een vitale vereniging. Wij zullen het tot in lengte van jaren waar maken", beloofde hij de burgemeester.