De onderdoorgang bij de Nagelbrug is al enige tijd open. Judith van der Meer en Sander ten Napel. hebben gezorgd voor de kleurrijke wanden. | Foto: MV
De onderdoorgang bij de Nagelbrug is al enige tijd open. Judith van der Meer en Sander ten Napel. hebben gezorgd voor de kleurrijke wanden. | Foto: MV Foto: pr.

Officiële onthulling

Voorhout n Na enkele weken schilderen is de onderdoorgang bij de N444 voorzien van Jacoba van Beieren met een koptelefoon en een zingende pater. Kunstenares Judith van der Meer begon eind april met het project en halverwege mei was de beschildering bij de nieuwe Nagelbrug klaar. Het ontwerp kwam tot stand dankzij suggesties van inwoners, waaronder de jongeren van het Welzijnskwartier.

En hoewel fietsers en voetgangers al enige tijd kunnen genieten van het kleurenspektakel, hoort er wel een officiƫle opening bij. Die staat gepland op donderdagmiddag 31 mei. De initiatiefnemers van Rotary Club Voorhout sluiten dan hun 25ste verjaardag in stijl af. Nadat in september het beeld De Kus werd onthuld bij de nieuwe turborotonde, is ook het tweede cadeau aan Teylingen klaar. De Trekvaartbeschildering is verder tot stand gekomen dankzij de provincie Zuid-Holland, de gemeente Teylingen, de Stichting Luchtkussenfestival Voorhout en andere sponsoren.


De Voorhoutse Sportdag

Voorhout n De Voorhoutse Sportdag is op zondag 8 juli van 10.00 tot 13.00 uur op Sportpark de Elsgeest. Het sportieve evenement wordt georganiseerd voor kinderen van groep 3 tot en met groep 8. Het is een ideale manier om lekker in beweging te zijn en buiten te spelen. De deelname is gratis.

De traditie om jaarlijks een evenement te organiseren waar sport en beweging voor kinderen centraal staan, krijgt hiermee een vervolg. Voorbeelden van activiteiten zijn hardlopen, hoogspringen en verspringen, maar er is ook een luchtkussen aanwezig. Daarnaast organiseren de verenigingen actief op Sportpark Elsgeest ook nog diverse sport- en spelonderdelen.

Organisatie

De Voorhoutse Sportdag is een initiatief van de Stichting Voorhout Beweegt. In deze stichting zijn de SV Voorhout, HV Foreholte, MHC Voorhout, Scoutinggroep Boerhaave, VV Foreholte en van de Rotary Club Voorhout vertegenwoordigd. Hiermee is het evenement ook een ideale manier om eenvoudig kennis te maken met de verschillende verenigingen in Voorhout.

Het evenement is gratis voor leden en niet-leden. Inschrijven kan op https://voorhoutbeweegt.wordpress.com/inschrijven/ .