Actiedag voor Sint Maarten op Rijnlands Lyceum

Sassenheim n Het Rijnlands Lyceum organiseert op woensdag 6 juni een actie om geld in te zamelen voor het Milton Peters College op Sint Maarten. Aanleiding is de schade die orkaan Irma toebracht aan de school, dat er een vriendschappelijke band bestaat tussen collega's op Sint Maarten en Sassenheim, maakte de actie nog vanzelfsprekender.

Er is gekozen om geld in te zamelen voor de herinrichting van het muzieklokaal, door het van muziekinstrumenten te voorzien. Het eindbedrag wordt bekend gemaakt op 5 juli, tijdens het eindfeest voor leerlingen.

De actie

"In de middag van 6 juni zullen al onze leerlingen met verschillende activiteiten geld inzamelen", vertelt docent Leontine van den Berg, samen met Floor van Maren initiatiefneemster van de actie. "Leerlingen in de brugklas zullen heitje-voor-een-karweitje-achtige klussen doen, de tweede en derde klas doen een sponsorloop en klas drie en vier nemen tegen een kleine vergoeding deel aan workshops en toernooien die docenten organiseren. We kregen al heel enthousiaste reacties van leerlingen en ouders!"

Daarnaast is het traditionele 'RLS on stage', waar leerlingen voor ouders optreden, dit jaar in de vorm van een dinershow. "De gehele opbrengst van de kaartverkoop komt ten goede aan het goede doel, we hopen dan ook op een uitverkochte zaal. We kijken uit naar een heel geslaagde actiedag", besluit Van den Berg.