Avondvierdaagse Sassenheim

Sassenheim n De avondvierdaagse wordt van dinsag 5 juni tot en met vrijdag 8 juni gelopen in Sassenheim. Vier avonden lang kunnen kinderen en volwassenen routes van 5 of 7,5 kilometer afleggen. Elke avond wordt een route gelopen.

De start is iedere avond tussen 18.30 uur en 19.30 uur bij het Sassennest in park Rusthoff. De routes worden zo gemaakt dat daar ook iedere avond de finish is. Op de vrijdagavond is er een muzikaal onthaal voor de lopers.

De organisatie is in handen van de Oranjevereniging Sassenheim. Zij werken samen met verschillende basisscholen, organisaties en verenigingen uit Sassenheim. Kinderen in de basisschoolleeftijd mogen alleen meedoen onder begeleiding van een volwassene. Het is ook mogelijk om mee te doen voor deelnemers die drie van de vier avonden kunnen wandelen.


Pub Crawl Voorhout

Voorhout n De jaarlijkse kroegentocht PCV (Pub Crawl Voorhout) is op vrijdag 8 juni. Het PCV-comité heeft weer een schema opgesteld waarin dit jaar vier kroegen in Voorhout deelnemen. Het startsein wordt om 20.15 uur gegeven in Sportcafé de Eijk, bij sporthal De Tulp. Vervolgens gaan de deelnemers naar Café Welgelegen, Cheers en Sportcafé Luigies. Tijdens de kroegentocht treedt een artiest op.

De kaartjes voor de PCV worden verkocht bij Sportcafé De Eijk vanaf 20.00 uur, waarna de deelnemers hun stempelkaart zullen krijgen. Aanmelden kan ook via het Facebook evenement.


Collecte voor de natuur

Sassenheim n Collectanten voor Natuurmonumenten gaan tussen 11 en 16 juni langs de deuren in Sassenheim om geld in te zamelen. Natuurmonumenten is een vereniging die de natuur in Nederland de ruimte wil geven. Ze beschermen natuurgebieden, waardevolle landschappen en cultureel erfgoed.


Glutenvrije markt

Regio n Bij de Rijneke Boulevard in Zoeterwoude is op zaterdag 2 juni De Grootste Glutenvrije Markt van Nederland. Er zijn meer dan 50 kramen aan glutenvrije producten, gevuld met merken van producenten van Nederlandse en buitenlandse bodem. Ook staan er vijf foodtrucks met glutenvrij eten. De markt wordt georganiseerd met ondersteuning van Hart Voor De Zaak, Het Idee en in samenwerking met Rijneke. Naast een gevarieerd aanbod aan glutenvrije producten zijn er ook lactosevrije of veganistische producten te vinden op de markt. De meeste producten kunnen gratis geproefd worden. De Nederlandse Coeliakie Vereniging geeft een bakdemonstratie. De toegang is gratis.