Sandy Kortekaas en vriendin Yvonne verlaten met een volle boodschappenkar én met een bloemetje van Joop van Dijk de supermarkt. | Foto: pr.
Sandy Kortekaas en vriendin Yvonne verlaten met een volle boodschappenkar én met een bloemetje van Joop van Dijk de supermarkt. | Foto: pr. Foto: pr.

Minuut gratis winkelen

Voorhout n Sandy Kortekaas kocht één minuut gratis winkelen tijdens de kerkenveiling Paveivo van de Bartholomeuskerk. Op donderdag 24 mei mocht zijn in zestig seconde haar boodschappenwagentje zo vol mogelijk laden.

De afgelopen jaren schenkt supermarkt Plus van Dijk in Voorhout altijd één minuut gratis winkelen aan de kerkenveiling. Sandy kocht de minuut en 2017 en kwam deze een jaar later verzilveren. Rond 19.30 uur kwam ze samen met vriendin Yvonne de supermarkt binnen. Zorgvuldig werd van te voren de winkel doorlopen om de juiste strategie te bepalen en alle gewenste producten te vinden. Alles moest goed verkend worden, vanwege de wensen van de andere gezinsleden. De kinderen wilden graag chocolade en Sandy zelf ging voor een wijntje en zonnebrandolie. Na een zeer spannende minuut werd de eindstand opgemaakt bij de kassa. Op de bon stond na afloop een bedrag van 398,61 euro. Als extraatje ontving Sandy ook nog een bos bloemen van manager Joop van Dijk.


Schoolkorfbaltoernooi bij TOP

Sassenheim n Korfbalvereniging TOP organiseert al meer dan 40 jaar een schoolkorfbaltoernooi voor alle basisscholieren uit Sassenheim. Op zaterdag 30 juni gaan weer honderden kinderen korfballen. Vorig jaar deden er liefst 360 kinderen mee in 43 teams.

TOP stelt goede begeleiding van haar jeugd zeer op prijs; niet alleen binnen de eigen vereniging maar vooral bij dit toernooi. Het trainen van de kinderen wordt volledig verzorgd door korfballers.

Aanmelden

Alle kinderen van de basisscholen in Sassenheim in de leeftijd van 6 tot en met 12 jaar (groep 3 tot en met 8) kunnen meedoen aan dit toernooi. Intekenlijsten voor het toernooi bij TOP zijn een paar weken geleden naar de basisscholen in Sassenheim gestuurd. Ook wordt er contact opgenomen met basisscholen in de Engel en Lisse die eerder aan het toernooi hebben meegedaan.

Leerlingen van basisscholen buiten Sassenheim kunnen ook meedoen aan het toernooi. Voor aanmelding, stuur een e-mail naar schoolkorfbal@kvtop.nl.

Na opgave op de scholen ontvangen de kinderen half juni bericht van TOP wanneer de trainingen in de twee weken voorafgaand aan het toernooi zijn. Voor meer informatie, kijk op www.kvtop.nl.