Kinderen mogen in een bal het water op tijdens het vorige Vrijetijd Festival. | Foto: archief
Kinderen mogen in een bal het water op tijdens het vorige Vrijetijd Festival. | Foto: archief Foto: pr.

Vrijetijd Festival in teken van beleven

Teylingen n Een keertje duiken, tennis uitproberen of meer informatie over scootmobielen? Het Vrijetijd festival op zaterdag 16 juni biedt alle informatie op één locatie. In totaal 28 deelnemers uit Teylingen staan van 11.00 tot 16.00 uur in Park Rusthoff en op het sportcourt bij de bibliotheek.

"Veel verenigingen en stichtingen die zich allemaal presenteren in het prachtige park. Hoe vrije tijd wil je het hebben?", lacht Marian Kofoed enkele weken voor het festival. Kofoed is als adviseur vrijwillige inzet bij Welzijn Teylingen verantwoordelijk voor de organisatie. "Vorig jaar was de eerste editie in deze vorm, en dat is goed bevallen. Dit jaar hebben we er ook weer veel zin in. We werken met een goed team, waar ook vertegenwoordigers namens de deelnemers in zitten, en dat maakt het zoveel leuker!".

Optredens

Het festival verwelkomt dit jaar een groot aantal nieuwe deelnemers. "Ongeveer de helft is nieuw," schat Kofoed in. Opvallend is het groot aantal optredens dat gepland staat. De jeugdband van Adest Musica treedt op, toneelvereniging Pankras is aanwezig, net als musicalgroep Up2Stage. Ook het Symfonieorkest Bloembollenstreek geeft een optreden. Scoutinggroep Scojesa is vaste gast en komt altijd met spectaculaire activiteiten.

Opvallend is ook het groot aantal maatschappelijke deelnemers. Stichting Beheer Kasteel Teylingen, Het Jacoba van Beieren Fonds, de Lions Club en Welzijn Teylingen hebben bijvoorbeeld allemaal een kraam. De scootmobielvereniging heeft een parcours uitgezet om zelf te rijden en ook zendamateurs van Veron laten graag zien wat ze doen. Wethouder Arno van Kempen opent het festival en vertelt over de Sport- en Cultuurregeling. Ook over die regeling is meer informatie te verkrijgen bij een kraam in het park.

Sportcourt

De sportverenigingen zijn opnieuw goed vertegenwoordigd. Bij de bibliotheek, op het Boschplein, komt net als vorig jaar een sportcourt. Daar zijn activiteiten van tennisvereniging STV, voetbalvereniging Teylingen en het jongerenwerk van Welzijnskwartier. Daarnaast is er ook sport in het park te vinden. Kofoed: "Denk aan tennisvereniging Oosthout, rugbyclub The Bassets en basketbalvereniging Forwodians Bucks. Ook is er kleutergym door Ja-sport. Vaste gast het Onderwaterbos is er weer met een watertank, waarin deelnemers kunnen duiken". Het is precies wat de deelnemers wordt aangeraden. "We zeggen vaak tegen verenigingen; vertel niet alleen wat je doet, maar laat het ook zien. Dat is nog veel leuker."

Stempelkaart en trein

Voor kinderen is ook dit jaar weer een stempelkaart, waarmee ze bij de verschillende kramen stempels kunnen verdienen. Is de kaart vol, dan krijgen ze een ijsje. Bijkomen kan vervolgens in het speciale treintje dat tijdens het festival gratis rondrijdt.

Kofoed is deze dagen bezig met de laatste voorbereidingen. Ze heeft er vooral heel veel zin in. "Het aanbod is dit jaar nog groter. De mix van deelnemers maakt het voor mensen ontzettend leuk om het festival te bezoeken!"