STV opent nieuw tennispark

Sassenheim n De Sassenheimse Tennis Vereniging (STV) opent op vrijdagmiddag 8 juni officieel de deuren van het nieuwe tenniscomplex op sportpark de Roodemolen. STV was jarenlang met de gemeente in overleg over de verhuizing van het oude complex aan de Parklaan, naar een nieuw te bouwen tennispark naast voetbalvereniging Teylingen. Op de plek van het oude tennispark is in de toekomst woningbouw gepland.


Boerhaave route

Voorhout n Precies 350 jaar geleden werd Herman Boerhaave geboren en daarom is de Boerhaaveroute ontwikkeld.

Op zondag 10 juni wordt de route officieel in gebruik genomen. Dit gebeurt in drie 'etappes': om 10.00 uur wordt de Boerhaaveroute tussen Voorhout en Oegstgeest 'ten doop gehouden' in de Boerhaavetuin in Voorhout, om 12.00 uur volgt de onthulling van de Boerhaaveroute tussen Oegstgeest en Leiden en om 14.00 uur is de officiƫle ingebruikname van de Boerhaaveroute tussen Leiden en Voorhout plaats in de Hortus Botanicus / het Boerhaavemuseum.

Ook wordt in het Overbosch om 11.15 uur een informatiebordje onthuld bij de Tulpenboom, om hiermee de start van het deel van de Boerhaaveroute tussen het Overbosch en Kasteel Oud-Poelgeest te markeren.

De hele dag is een speciale Open Monumentendag en gaan de deuren openen van zeven belangrijke plekken uit het leven van Boerhaave. Lees meer op pagina 19.


Extra kranten

Redactie n Vanaf deze week zijn in Warmond extra kranten verkrijgbaar bij AH Warmond en bij de VVV aan de Gemeentehaven. Zo'n honderd exemplaren van De Teylinger liggen daar klaar om mee te nemen.