Afbeelding
Foto: Nico Kuyt

Visie Bijenlandschap

Regio n Tijdens het druk bezochte jaarevent Groene Cirkel Bijenlandschap bij Heineken hebben BIZ Grote Polder, De Groene Stad, Gemeente Nieuwkoop, Wellantcollege, Dunea, Landschapstafel Duin- en Bollenstreek en NL Greenlabel de visie van het Bijenlandschap ondertekend. Hiermee is het aantal partners uitgebreid naar 27 en zijn de regio en de reikwijdte van het Bijenlandschap aanzienlijk vergroot.

Met de ondertekening van de visie spreken de partners af zich in te spannen voor het terugdringen van de achteruitgang van de wilde bij en van de wintersterfte bij de honingbij. De partners doen dit door een netwerk van bloemrijke verbindingen te maken met voldoende voedsel en nestgelegenheid en zo tegelijkertijd het landschap aantrekkelijker en kleurrijker te maken, en door behoedzaam om te gaan met chemische middelen.

Marie José Fles, wethouder gemeente Noordwijk ondertekende namens de Landschapstafel Duin- en Bollenstreek, waarin naast Teylingen nog vijf gemeenten van de Duin-en Bollenstreek deelnemen: "Wij vinden biodiversiteit erg belangrijk en onderschrijven daarom de visie van Groene Cirkel Bijenlandschap. De komende jaren gaan wij gezamenlijk aan de slag met ecologische zones en bloemrijke bermen voor de natuur, de toeristen en de bewoners".


Lintje voor scheidend raadslid Ten Boden

Teylingen n Het heeft Zijne Majesteit behaagd Rob ten Boden voor zijn raadwerk een koninklijke onderscheiding te schenken. Burgemeester Carla Breuer speldde het lintje vorige week tijdens de raadsvergadering op.

Ten Boden is benoemd tot Lid in de orde van Oranje-Nassau. Hij stapte uit de raad omdat hij wethouder is geworden. Ten Boden was van 2002 tot 2005 VVD-raadslid in de toen nog zelfstandige gemeente Sassenheim en zat al sinds de start van de gemeente Teylingen in de raad, de eerste periode als tweede op de lijst van Trilokaal. Daarna werd hij lijsttrekker en fractievoorzitter in 2010, 2014 en 2018.

Naast het lintje kreeg Ten Boden ook nog de gemeentelijke Jacoba van Beierenpenning voor zijn raadswerk. Eerder kregen de andere afscheidnemende raadsleden al een koninklijke onderscheiding of Jacoba van Beierenpenning. Deze onderscheiding wordt toegekend aan mensen (of instellingen) die zich verdienstelijk hebben gemaakt voor de Teylingse gemeenschap. Raadsleden die zich tenminste een volle termijn hebben ingezet vallen hier ook onder. | Foto: Nico Kuyt