Epilepsiefonds test pinbus

Teylingen n Ook het Epilepsiefonds kiest er tijdens de collecteweek van 4 tot en met 9 juni voor om de pincollectebus te testen. Tijdens de deur-tot-deur-collecte kan het dus goed zijn dat er een collectant langskomt met deze hypermoderne collectebus. In deze nieuwe bus kunnen zowel contante donaties als (contactloze) pindonaties worden gedaan. Daarmee is het gebrek aan contant geld niet langer een probleem. Deze vernieuwing binnen de collecte wordt dit jaar door meerdere andere goede doelen getest.

De nieuwe collectebus kan alleen worden ingezet door goede doelen met een CBF keurmerk, zodat deze niet in verkeerde handen kan vallen. Daarbij zijn de collectanten herkenbaar door hun speciale identificatiebewijs.

Collecte 2.0 is een initiatief van Easycollect Services en Stichting Collecteplan. Meer dan twintig goede doelen dragen samen deze pilot. In vijftig verschillende gemeenten zullen 15.000 collectanten met de nieuwe bussen langs de deuren gaan. De collectebussen zijn geen eigendom van een specifiek goed doel, maar worden na elke collecteweek doorgegeven aan een volgend collecterend fonds. Zo blijven de kosten beperkt en worden de bussen zo breed mogelijk ingezet.


Inloopspreekuur over e-books

Teylingen n Op vakantie e-books lezen, maar geen idee hoe dat werkt? Of meer informatie nodig over de Vakantiebieb-app? In de Bibliotheek Bollenstreek helpen ze daar mee. Kom langs tijdens één van onze inloopspreekuren. Op dinsdag 12 juni van 10.00 tot 12.00 uur in de bibliotheek Voorhout (Herenstraat 48), op woensdag 13 juni van 13.00 tot 15.00 uur in de bibliotheek Warmond (Herenweg 80) en op donderdag 21 juni van 14.00 tot 16.00 uur in de bibliotheek Sassenheim (Kerklaan 42).


Verhalentafel in september

Sassenheim n De expositie 'Lagere scholen in Sassenheim' van de Stichting Oud Sassenheim is afgelopen week afgebouwd. Vanaf de opening van De Coy aan de Kagerdreef in november, konden bezoekers kijken naar het mooie lesmateriaal uit vervlogen tijden, de oude schoolattributen en de vele klassenfoto's. SOS kijkt zeer tevreden terug op deze eerste tentoonstelling in het eigen onderkomen. In september is de volgende expositie geopend, over gemechaniseerd openbaar vervoer in de Duin- en Bollenstreek vanaf 1881 tot en met de jaren zeventig van de vorige eeuw.

In verband met de zomerperiode is de SOS-Verhalentafel gesloten. De derde donderdagavond van september gaat de SOS hier weer mee verder. Tijdens de inloop op donderdagmorgen 7 juni worden geen foto's worden vertoond van oud Sassenheim vanwege afwezigheid van de presentator.